Flakkeese kunst bij Havenhoofd 1

Foto: Atelier Havenhoofd 1

Atelier Havenhoofd 1 te Middelharnis toont in de maand november werk van twee Flakkeeënaars.

Van Emma Mijs zijn er met acryl beschilderde paneeltjes te zien waarop Flakkeese landschappen worden uitgebeeld. Ook door haar gemaakte wierschilderingen hangen er. Van fotograaf Leo van Kassel zijn er onderwaterbeelden te zien.

In het werk van Emma en Leo speelt water een centrale rol. In de vergezichten van Emma spiegelen bomen en luchten zich in water. Leo zweeft met zijn camera over de zeebodem, in dit geval die van de Grevelingen en de Oosterschelde, op jacht naar mooie opnames. Emma’s wierschilderingen suggereren het leven net onder de oppervlakte met gefilterd licht en traag bewegende planten. Zij verzamelde wier langs buitendijken. Zij ontdekte een techniek om deze op karton te bevestigen suggereert in dat werk een etherische atmosfeer. Leo toont de voor velen onbekende natuur van, zoals eerder gezegd, de bodem van de zee, kleurrijk en verrassend van vorm. Leo is een gepassioneerd duiker die overal ter wereld de onderwaterwereld onderzoekt en fotografeert.

Beiden laten zien wat nog niet verloren is gegaan. Grootschalige landbouw en immense waterwerken hebben hun tol geëist. Emma’s landschappen ademen nostalgie. Het Flakkee van haar jeugd is er niet meer. Leo is zich bewust van de gevaren die de kwetsbare zeebodem bedreigen, als vervuiling en bodemverstoring. Gedreven door zijn passie laat hij de schoonheid van de onderwater natuur zien. Hij doet dit met prachtige opnames van voor velen onbekende zeewezens.

LEES OOK: Bloemsierkunst, muziek en poëzie tijdens Dichter bij Muziek

Atelier Havenhoofd 1 ligt op een prachtige plek aan de sluis van het havenkanaal van Middelharnis naar het Haringvliet. Vanuit het atelier is het uitzicht wijds, het water, het land en de gorzen plaatsen de getoonde werken in een fascinerend perspectief.

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 4 november om 15.00 uur en duurt tot en met zaterdag 2 december 2017. Openingstijden zijn:
Woensdag van 12.30-16.30 uur
Donderdag van 12.30-16.30 uur
Vrijdag van 9.30- 12.30 uur
Zaterdag van 9.30-12.30 uur

Atelier Havenhoofd 1 3241LD Middelharnis, gastvrouw Renate van Opdorp. www.atelierhavenhoofd1.nl [email protected]. Navigatie: Oosthavendijk 81 Middelharnis. Parkeren bij de loskade of ’t Hoad.

Reacties

Cookieinstellingen