Dichter bij Muziek in Diekhuus

Foto: Sam Fish

Op vrijdagavond 3 november staat er wel een heel bijzonder evenement op de planning; Dichter bij muziek.

Een avond waarin verschillende kunstvormen centraal staan. “Het is een drieluik van muziek, poëzie en bloemsierkunst,” zegt organisator Tim Grinwis. Hij is één van de tweehonderd meesterbinders ter wereld en kan van alles wel wat moois maken. “Maar het wordt geen avond waarbij aanwezigen alleen maar kijken wat wij allemaal doen. Het wordt interactief. Het publiek bepaalt wat er gemaakt wordt en dan heb ik acht minuten om onder begeleiding van een live band een bloemstuk te maken. En tussendoor worden gedichten voorgelezen die ook weer aansluiten op de bloemstukken en de muziek.”

Tim organiseert en vult de avond niet alleen, hij krijgt hulp van Miranda Scholts. “Ik ken Miranda via via en als je elkaar zo vaak ziet dan raak de aan de praat en we kwamen uit bij poëzie. Iets heeft haar wakker gemaakt en nu schrijft ze zelf ook,” vertelt Tim. Miranda vertelt haar kant van het verhaal: “Ik bladerde af en toe even door zijn poëziemap en dan las ik enkele gedichten. Ik raakte geïnspireerd door hem en na ongeveer een half jaar heeft hij mij over kunnen halen om ook te gaan schrijven. Ik kan zeggen dat het me wel bevalt. We schrijven nu ook soms samen gedichten, om en om een paar regels en zo zijn we eigenlijk op het idee gekomen om een evenement te organiseren.”

LEES OOK: Goocheldag in Dirksland!

De gedichten die tijdens de avond worden voorgedragen kunnen worden onderverdeeld in drie categorieën. “We hebben gedichten over natuur, sentiment en lol. Het moet natuurlijk ook leuk blijven,” vertelt Miranda.

De bloemstukken die tijdens het evenement worden gemaakt, worden verloot onder de aanwezigen. Het evenement vindt plaats op vrijdag 3 november in de foyer van het Diekhuus. De zaal opent om 19.30 uur en het begint om 20.00 uur. Kaarten zijn gratis, maar reserveren is verplicht. Dit kan via [email protected] of tel: 0620728232.

Reacties