Open dag Van Weel-Bethesda

Foto: Sam Fish

Altijd al nieuwsgierig geweest naar het reilen en zeilen binnen een ziekenhuis? Bezoek dan de open dag van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis aan de Stationsweg in Dirksland op zaterdag 21 maart.

Tussen 11.00 en 15.00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje achter de schermen van het ziekenhuis te nemen. Tijdens de open dag is parkeren gratis op het parkeerterrein aan de Mozartsingel. Vervoer tussen het parkeerterrein en het ziekenhuis wordt kosteloos verzorgd door de taxibedrijven Donkersloot en Hameeteman.

Lees ook: Gemeente en waterschap gaan wegen en sloten efficiënter onderhouden

Tijdens de open dag geven medewerkers informatie en uitleg over het ziekenhuis en behandelingen. Ook zijn er andere zorgaanbieders en –ondersteuners aanwezig. Voor volwassen en kinderen zijn er veel activiteiten. Zo kunnen kinderen hun arm laten gipsen, meedoen aan quizjes en speurtochten en is er een poppendokter. Verder kunnen kinderen een eigen infuus vullen met limonade of cupcakes versieren. Voor volwassenen is er ook volop te doen.

Er zijn vele tests, zoals bloeddruk meten, bloedsuiker meten, een test diepte zien en nog veel meer. Ook is er informatie en uitleg over o.a. behandelingen , wondverzorging, veilig zonnen, spataderen, incontinentie, het hart en de werking, diabetes, zwangerschap, astma, groei en ontwikkeling van kinderen. De operatiekamer laat zien hoe het daar werkt en ook fysiotherapie, ergotherapie, thuiszorg, vrijwilligerswerk, opleidingen in de zorg zijn aanwezig. Er is voor ieder wat wils.

Reacties

Cookieinstellingen