Opening Dorps Voedselbosje Bouwdijk

Foto: Maria Evers

Het Dorps Voedselbosje aan de Bouwdijk in Melissant wordt 30 juni feestelijk geopend.

Het is een plek voor iedereen om te snoepen van het fruit, te spelen en te ontmoeten en genieten van het uitzicht. Vanaf 11.00 uur is iedereen welkom. Leerlingen van de basisschool, sponsoren en belangstellenden zijn er bij.

Foto en tekst door Maria Evers.

In januari 2016 nam Bouwie Greenman & Nienke Steinfort het initiatief met enkele vrijwilligers een stukje vrijgekomen Bouwdijk om te toveren tot een voedselbos. Bouwie: “Een voedselbos is een door mensen gerealiseerde plantengemeenschap met een heel hoog aantal eetbare soorten. Hierbij wordt slim gebruik gemaakt van ecologische principes, die kenmerkend zijn voor een natuurlijk bos. De Nienke & Bouwie, hebben als doel Melissant te vergroenen met veel eetbare soorten en weinig onderhoud.”

LEES OOK: Spectaculaire Havendag voor Kika

Er is hard aan gewerkt en het resultaat is prachtig. Door gevlochten fruitbomen is er een groene tunnel ontstaan. Er slingeren paadjes, langs de verschillende bedden met fruitstruiken, kruiden en andere nuttige planten. En op de Prunusbank kan je uitrusten om te genieten van het prachtige uitzicht. Wie belangstelling heeft om mee te werken en te oogsten kan zich aanmelden als vrijwilliger bij Nienke en Bouwie tel: 06 23314055 en (06) 40 73 28 77 of [email protected]

Insectenhotel
Natuurlijk kan een insectenhotel hier niet ontbreken. Leerlingen van plaatselijk OBS Roxenisse bouwden een winterschuilplaats voor nuttige insecten en dat wordt 30 juni geplaatst aan de voet van het welkomstbord.

Reacties