Spectaculaire Havendag voor Kika

Foto: Kika; Piet Ploos van Amstel

De Kika-stand is er bij elke braderie weer tussenuit te halen; oranje en gezellig. En dat levert wat op.

“Met het collectebusje van onze Kika-Mandela Stanley bleef de teller staan op 651,50 euro. Mijn dag kan niet meer stuk,” zegt Kika-ambassadeur Kees Witte. Maar dat was niet de enige inkomstenbron voor de stichting tijdens de Menheerse Havendagen van het afgelopen weekend.

“Sportclubs en verenigingen hebben het hele jaar kroonkurken verzameld voor ons. Wij krijgen namelijk een bepaald bedrag per kilo en bij hen scheelt het weer in de afvalbak. Een win-win situatie dus,” grapt Kees. “De exacte hoeveelheden weten we dinsdag pas, maar we hebben ongeveer 7000 kilo kroonkurken ontvangen. Als je dan gaat rekenen; er gaan ongeveer 550 dopjes in een kilo en ze hebben een doorsnede van 29 millimeter, dan krijg je de som 550 x 7000 = 3.850.000 x 0,029 = 111,65 kilometer aan dopjes. Dat is de afstand van de Omloop! Met de dopjes die we dus tijdens Havendag hebben binnengekregen kunnen we het eiland rond! Dat is toch geweldig?!”

LEES OOK: Geen gewonden bij brand Dillenburg

Winnaars
Natuurlijk was het niet alleen een win-win situatie, het was een win-win-win situatie. De verenigingen konden namelijk ook een geldbedrag winnen als zij gemiddeld de meeste dopjes per leden hadden ingeleverd. De derde plaats is ingenomen door zwemclub De Schotejil, zij hebben bijna vijf kilo per lid opgehaald en winnen hiermee 75 euro dat beschikbaar is gesteld door Admiraal Schilderwerken uit Oude-Tonge.

De tweede plek is voor Scouting Goedereede met ruim tien kilo per lid. Zij winnen een welverdiende cheque van 150 euro die beschikbaar is gesteld door Mundus Advies Middelharnis.

De eerste plek is voor De Ruiterstee in Ouddorp. Zij hebben gemiddeld 22,2 kilo kroonkurken per lid opgehaald en zijn daarmee de terechte winnaar van de spaaractie. Om dat te vieren krijgen ze een cheque van 250 euro aangeboden door Formido. De geldbedragen zijn bedoeld om te gebruiken voor de vereniging.

Verder sparen
“We gaan nu weer opnieuw beginnen met sparen voor Kika. We hebben weer een heel jaar om alle dopjes te verzamelen en we roepen dus ook alle sportclubs, verenigingen, café’s, et cetera op om mee te doen met de actie. Het is een kleine moeite, het scheelt uiteindelijk een hoop in de afvalbak en wij kunnen weer goede dingen doen met Kika,” zegt Kees. “Ik hoop echt dat er veel mensen mee doen met de actie. We hebben dit jaar voor de tweede keer de kroonkurken gespaard en er zat al vooruitgang in. We begonnen in 2016 met zeven deelnemers en dit jaar waren dat er al vijftien. Samen maken we het verschil voor de kinderen met kanker.”

De doppen zijn verzameld op de parkeerplaats van het Havenhoofd. En dat doe je niet zomaar…

Reacties

Cookieinstellingen