Havendag gaat gewoon door!

Foto: Menheerse Werf

Het was even heel spannend: komt er ook in 2017 weer een Menheerse Havendag?

De 1 april grap van de stichting Behoud Scheepstimmerwerf Middelharnis zette ook nog eens heel veel mensen op het verkeerde been: door samenwerking met sinterklaas in plaats van een zomerfeest een wintereditie van het evenement? Uiteindelijk gaf een positieve reactie op een subsidieaanvraag onlangs de zucht van verlichting bij de organisatie: de Menheerse Havendag 2017 gaat er komen op 1, 2 en 3 juni!

De havens en de historische kern van Middelharnis zullen vanaf donderdag 1 juni weer bruisen van de activiteiten met het leukste en grootste maritieme feest van Goeree-Overflakkee. De organisatie is in volle gang en het programma van alweer de vierde editie Havendag-nieuwe-stijl zit weer boordevol en voor iedereen, met of zonder zeebenen, is wel wat te beleven.

LEES OOK: Nieuwe Helden bij Van Helden

Coerd de Heer, organisator namens de Stichting Behoud Scheeptsimmerwerf Middelharnis, is heel blij met de gemeentelijke toezegging: “We weten intussen dat we de goede koers varen met het evenement en dat we vorig jaar Middelharnis en Goeree-Overflakkee regionaal goed en mooi op de kaart hebben gezet. Onder andere 4 uur live Radio Rijnmond vanaf het evenement op vrijdag, dat krijg je niet zomaar eventjes voor elkaar. Het blijft echter wel een grote uitdaging om het geheel financieel rond te krijgen. Achter de schermen zijn we al sinds oktober bezig met de organisatie en fondsenwerving. We hebben met tien grotere en betrokken bedrijven van het eiland een solide groep Vrienden van de Havendag waardoor we wel alvast de nodige voorbereidingen konden treffen. Nu we die bredere financiële basis hebben, rollen we alles uit en gaan we de overige bedrijven en de bezoekers zelf vragen ons te helpen.”

Het programma voor 2017 is bijna rond en wordt volgende week gepresenteerd. De kostenbegroting van al dat moois is echter nog zeker niet volledig gedekt. Is dat niet een groot risico? Coerd: “Natuurlijk is dat niet de situatie die je zou willen, maar we hebben dit jaar het kruit droog gehouden tot de subsidie zeker was. Gezien de reacties van het publiek en de lokale bedrijven hebben we er het volste vertrouwen in dat we uiteindelijk de begroting gedekt krijgen. We zijn volop bezig met onze vriendelijke bedelactie: voor het bedrijfsleven is er een Havendag Bedelboekje waar allerlei mogelijkheden en tegenprestaties is staan en particulieren vragen we om ons Maatje of Topmaatje te worden.

Topmaatje of Maatje van de Menheerse Havendag?
Voor een bijdrage van minimaal 25 euro ben je Topmaatje en krijg je, naast grote dankbaarheid twee drankjes op de Menheerse Werf en een prachtige vlag van 100x150cm. Die kan dan gelijk ieder jaar twee weken voor het evenement in top!

LEES OOK: Nieuw logo voor GO-Markt

Maatjes betalen minimaal € 15 en krijgen dezelfde dankbaarheid en drankjes. Daar bovenop mogen de eerste 200 maatjes meevaren met de vlootschouw op vrijdagavond. Wil je het evenement steunen met je bedrijf of als particulier? Een mailtje aan [email protected] is voldoende.

Meer informatie over de Menheerse Havendag is te vinden op www.menheersehavendag.nl en de facebookpagina ( www.facebook.com/menheersehavendag), die intussen al bijna 1400 volgers heeft, geeft telkens de laatste ontwikkelingen.

Reacties