Er is voor iedereen wel wat bij FD

Foto: Renske Taggenbrock

Iedereen die op de Flakkeese Dagen komt zegt eigenlijk altijd dat het voelt als een reünie. En toch komen er ook mensen die nog nooit zijn geweest. Zo ook Renske.

Renske Taggenbrock is 25 jaar en woont in Den Haag. “Machiel [Hoogenboom, presentator] is een goede jeugdvriend van mijn vriend Sander, die uit Stellendam komt. Hij speelde twee jaar geleden voor het eerst met zijn band Goïnza op de Flakkeese Dagen en toen zijn we met een hele groep vrienden wezen kijken bij zijn optreden. We hebben er toen meteen een heel weekend van gemaakt,” vertelt Renske enthousiast.

Verwachting
“Als je de naam Flakkeese Dagen hoort dan kun je alles verwachten. Het kan een muziekfestival zijn, maar ook een lokale braderie of een buurtfeest,” grapt ze. “Ik had echt geen idee waar ik terecht zou komen. Nu ken ik Machiel al een tijdje en hij zou ons nooit meenemen naar een buurtfeest en bandjes luisteren is altijd wel leuk, dus ik had er het volste vertrouwen in dat het leuk zou worden.”

Het artikel gaat door onder de video

“Ik had stiekem wel verwacht dat het kleiner zou zijn. Ik ging er wel vanuit dat er goede muziek gemaakt zou worden, dat er leuke mensen zouden zijn, lekker eten en ik werd gelukkig niet teleurgesteld. Vooral de hamburgers waren erg goed te doen!”, vindt ze. “Het was echt heel erg leuk en we hadden prachtig weer. Wat wil een mens nog meer?”

Nog een keer
“Ik vond het de vorige keer erg leuk en Machiel vroeg of Sander en ik weer wilden komen,” vertelt Renske. “We maken er lekker een weekendje weg van met de hele groep, dus dat wordt super gezellig.”

“De muziek is leuk, ik hou wel van een beetje herrie. Het is ook leuk om te zien dat er zoveel verschillende muziekstijlen worden gespeeld. Het is niet allemaal soft, maar dat mag ook wel op een festival. In het dagelijks leven luister ik ook naar de muziek die gespeeld wordt op de Flakkeese Dagen, het sluit heel lekker aan op mijn smaak.”

LEES OOK: Vanavond is het zover! 

Optredens
“Ik moet sowieso bij Goïnza kijken, ik denk dat ik anders problemen krijg met Machiel,” zegt ze lachend. “Twee jaar geleden was er een band en die speelde allemaal metal-covers van bekende popliedjes. Dat was Distortion, die waren echt super grappig! Ik hoop dat ze er dit jaar weer zijn.”

“Ik zou de Flakkeese Dagen zeker wel aanraden aan mensen,” zegt Renske. “Er is zoveel verschillende muziek op de Flakkeese Dagen. Je hebt blues, rock, pop, country, dance en keiharde metal. Er is dus voor iedereen wel wat.”

Kaarten voor de Flakkeese Dagen zijn te koop bij de tabakswinkel op D’n Diek in Middelharnis. Een dagkaart kost € 15,- en voor een weekendkaart betaal je € 22,50. Kaarten zijn tijdens het festival ook bij de entree verkrijgbaar, maar dan betaal je wel € 2,50 extra.

Reacties