NL Doet bij GoedvoorGoed

Foto: GoedVoorGoed

Vrijdag 10 maart was het in heel Nederland dé dag om eens een steentje bij te dragen aan verschillende instanties; NL Doet.

Op de website van NL Doet stonden alle acties in Nederland aangemeld, waarbij iedereen zich kon aansluiten om de handen uit de mouwen te steken voor de goede doelen. Geen goede doelen waarbij geld komt kijken, maar wel heel veel mankracht en inzet. En wat werd er hard gewerkt. Burgemeester Ada Grootenboer en wethouder Daan Markwat staken de handen uit de mouwen bij GoedVoorGoed. Hieronder een verslag dat is ingestuurd door de organisatie:

Wat een prachtige dag was het vrijdag 10 maart. In het kader van Oranjefonds NL Doet kwamen maar liefst twee ploegen een klus klaren bij zorgbedrijf Goed voor Goed. Politici kwamen een broeikas bouwen voor het GoedvoorGroen tuinproject en de bestuurders van Goeree-Overflakkee (burgemeester en wethouders) hielpen de restauratie van de mobiele muziektent van Ooltgensplaat een stukje vooruit.

LEES OOK: Cheque voor de kinderafdeling in Dirksland

Voor die van de PvdA was het nog een beetje kleumen in de schaduw tussen de twee loodsen maar het college stond lekker in het zonnetje te klussen. Na een korte introductie van het wat, hoe en waarom gingen beide ploegen klokslag half tien aan de slag. In de voorbereiding hadden we gezorgd dat alle materialen aanwezig waren. Ook hadden we onze gedachten er over laten gaan hoe je de klus aan zou kunnen pakken. Met de gedachte ‘als je een eiland kunt besturen moet een muziektent schilderen ook wel lukken’ lieten we het initiatief aan de ploeg over. In dit soort team-efforts komt de praktische inslag bovendrijven en ons viel op dat Daan Markwat snel in de gaten had hoe je in korte tijd meters kunt maken.

De opbouw van de muziektent van Ooltgensplaat bestaat uit bijna 100 meter houten balken die allen in de grondverf gezet dienden te worden om later afgelakt te kunnen worden. Veel ervan waren al geschuurd en er ontstond al snel een systeem waarbij drie zijden met de verfroller werden bewerkt en in het droogrek geplaatst. Ondertussen bestond de ambtelijke ondersteuning er uit de staanders te schuren en schilderklaar te maken.

LEES OOK: De gemeente zet 24 maart de vrijwilligers in het zonnetje!

Voor ons was het, vooral in het begin, behoorlijk aanpoten om alle materialen aan te leveren, ze vlogen er in als jonge honden. Na de gezamenlijke koffiepauze waarin mevrouw Grootenboer o.a. onderricht kreeg van onze Arjan over metaalrecycling ging het met iets meer beleid. Een aantal namen de gelegenheid om nader kennis te maken met alle bedrijfsonderdelen van het kringloopcentrum en de rest ging gestaag door. Voor alle medewerkers was er rond twaalf uur een gezamenlijke lunch gepland. Drukke agenda verhinderde burgemeester en wethouders om hier aan deel te nemen maar door al het werk dat die ochtend was verzet kon de overgebleven werkploeg een klusdag succesvol afsluiten.

Reacties

Cookieinstellingen