Eline de Gast nu echt pianiste

Foto: PR MuziekGebouw

Het eiland Goeree-Overflakkee is weer een professioneel musicus rijker, de zoveelste al op dit ‘muzikale eiland’.

Op 15 februari speelde Eline de Gast uit Sommelsdijk haar Bachelor examen piano op de Hogeschool voor de Kunsten, Codarts in Rotterdam. Zij slaagde met een 9 en werd daarmee tevens toegelaten tot de Master opleiding.

Zij speelde een programma met muziek van Ludwig van Beethoven (sonate nr. 24), Schumann / Liszt (Widmung), twee Preludes van Olivier Messiaen en tot slot de derde Sonate van Skrjabin. Met dit programma toonde Eline de Gast haar veelzijdigheid: lyrische en poëtische passages werden afgewisseld met dynamische contrasten zonder de grote lijnen uit het oog te verliezen. Zij toonde aan gevoel te hebben voor grote structuren in de muziek (Beethoven en Skrjabin) en beschikt daarnaast ook over een krachtig fortissimo. Ze was heer en meester over de grote Steinway concertvleugel. De jury was vol lof over haar spel en de volle zaal, gevuld met familie, vrienden, leerlingen en collega’s beloonde haar optreden met een daverend applaus.

LEES OOK: Een hele maand eten voor KiKa in Ouddorp

In haar dankwoord benadrukte Eline het belang van goed instrumentaal muziek onderwijs, dankte haar docenten Bart van de Roer en Stéphane de May en ook haar oud-docent Piet Westhoeve die haar van haar achtste tot achttiende lesgaf en coachte op de Muziekschool Goeree-Overflakkee (= nu het Muziekgebouw GO).

Goeree-Overflakkee kan trots zijn op de jongste loot aan de al volle takken van de muzikale boom die maar blijft groeien en bloeien. Wilt u of uw zoon of dochter ook les van Eline, u kunt dan een kijkje nemen op www.muziekgebouwgo.nl en voor verdere informatie over Eline kunt u haar website bezoeken: www.elinedegast.nl

Reacties