Prijswinnaars bezoeken Solaes

Foto: Sam Fish

Een paar maanden geleden plaatste Goeree-Overflakkee.nieuws.nl een artikel over de nieuwe Flakkeese bierbrouwerij Solaes. In dat artikel stond een winactie, de prijs daarvan werd zaterdag 14 januari waar gemaakt.

Caroline van de Geest, Marijn Nap, Moon van Putten en Evelien van der Bok waren de gelukkige winnaars. Zij stuurden allemaal een idee in voor een speciaal biertje waar de mannen van Solaes wel raad mee wisten. “Drie van jullie stuurden het idee in voor eilandhoppen. Een biertje dat wordt gemaakt met wilde hop dat groeit op Goeree-Overflakkee. Dat vonden we een heel goed idee en daar gaan we ons ook zeker in verdiepen”, zegt Jan-Willem Kramer, een van de initiatiefnemers van de brouwerij. “Het andere idee was Kruukplaetjes bier. Dat hebben we geprobeerd, maar dat was niet te pruimen, helaas. We gaan ons er nog wel even in verdiepen, misschien dat er een mogelijkheid is waardoor het heerlijk wordt”.

LEES OOK:  Solaes is klaar om te knallen!

Rondleiding en proeverij
De prijs van de winactie was een rondleiding door de brouwerij met aansluitend een proeverij. Voorafgaand aan de rondleiding werden de vier winnaars en hun introducees op de hoogte gebracht van de geschiedenis en oprichting van brouwerij Solaes. De groep kreeg all-access en mocht kijken op de beneden verdieping waar alle brouwketels staan. “Ze zijn nog niet aangesloten en ze staan nog niet helemaal op de goede plek, we hebben namelijk wat vertraging opgelopen bij het vervoeren”, vertelt Jan-Willem. “De ketels zijn speciaal op maat gemaakt in China en toen vervoerd naar Nederland, naar GoedVoorGoed om precies te zijn. Daar werden ze uit een vrachtwagen geladen en weer ingeladen in de verhuiswagen van een betrouwbaar bedrijf hier op Flakkee. Alleen toen dus alles buiten stond was er een klant voor GoedVoorGoed die alleen reed op de parkeersensoren en zag dus de ketel niet staan. Boem is ho en toen zat er een deuk in en zijn er wat dingen kapot. We krijgen een nieuwe, dat is geen probleem, maar we hebben dus wel wat vertraging, helaas”.

Het proces van het brouwen wordt nog uitgelegd, er worden vragen gesteld en beantwoord en dan is het tijd om te gaan proeven. “Mede door die vertraging hebben we vandaag één bier klaar staan voor jullie, de Achtgemeten. Dit is een Tripel, een Belgisch biertje met 8% alcohol. Het is afgehopt Indian Pale Ale. Hij smaakt een beetje citrus en tropisch fruit-achtig, erg smaakvol. Maar deze moet je zeker niet te snel drinken”.

De reacties op het biertje zijn een en al lof, een pluim voor de brouwers. “Wat een super leuke manier ook om in contact te komen met bierliefhebbers”, zegt Marijn Nap, een van de prijswinnaars. “Ik ben zelf ook een hobbybrouwer en om op deze manier ideeën uit te wisselen is geweldig”.

LEES OOK: PopQuiz Diekhuus volledig uitverkocht

Crowdfunding
Op zaterdag 8 april houdt Solaes een crowdfundingsfeestje op de Menheerse Werf. “Op dit moment hebben we zo’n 150 aanmeldingen, maar kaartjes kunnen gekocht worden tot het einde van de maand. Er is bier, lekkere hapjes en heel veel gezelligheid”, aldus Jan-Willem. Meer informatie over het feest is te vinden op http://crowdfunding.solaes.nl/.

Reacties