Eva laat ze niet stikken

Foto: NPO 3FM

Elk jaar zet radiozender NPO 3FM zich in voor een stille ramp en al jaren draagt de Flakkeese Eva Wendt haar steentje bij aan de actie.

Zo ook dit jaar. Op zaterdag 17 december vindt alweer de zesde Eva & Friends plaats in het JAC in Middelharnis. Een samenwerking met Poppodium Jailhouse en BijElles met heel veel muziek en gezelligheid om geld op te halen.

Line-up
De avond wordt geopend door Eva en haar broertje Daniël, zij vertolken het Serious Request themanummer van dit jaar dat is geschreven door singer-songwriter Lucas Hamming. De rest van de avond wordt ingevuld door YoungRubbi, Mad Renegades, Goldfish, Charades, The Brazilian Wax Effect en Bloomfield. Artiesten en coverbandjes van op en rond Goeree-Overflakkee die Eva helpen om geld in te zamelen voor het goede doel.

LEES OOK: Winterdag in het Streekmuseum, Sommelsdijk

Laat ze niet stikken
3FM Serious Request 2016 vraagt aandacht voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie.

Longontsteking is wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Het doodt meer kinderen dan hiv en aids, malaria en mazelen bij elkaar opgeteld. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Dat zijn bijna 2.500 kinderen per dag. Een longontsteking is erg gevaarlijk, maar hoeft niet dodelijk te zijn. Met de juiste middelen en kennis is longontsteking eenvoudig te voorkomen en te behandelen. Zo vanzelfsprekend als dit is in Nederland, zo groot is het gebrek hieraan in de meeste ontwikkelingslanden.

LEES OOK: Zo kun jij zelf meedoen aan Serious Request 

De entree van de avond bedraagt € 5,- wat volledig naar Serious Request gaat. De deuren gaan open om 19.00 uur en het feest begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 01.30 uur.

laat-ze-niet-stikken

Reacties