Winterdag in het Streekmuseum

Foto: Streekmuseum GO

Zaterdag 17 december organiseert het Streekmuseum Goeree-Overflakkee de jaarlijkse Winterdag.

Van 11:00 uur tot 17:00 wordt de Kerkstraat in Sommelsdijk omgetoverd in een winterse sfeer anno 1900. Een ieder kan binnen op de foto in de antieke arrenslee of kan poseren met de veldwachter die door de straat zal lopen.

Het Streekmuseum opent, evenals vorig jaar, weer zijn deuren. Binnen is er de mogelijkheid uzelf, uw kinderen of het hele gezin gratis te laten fotograferen in de oude Flakkeese arrenslee of met mensen in klederdracht. Leden van Ensemble Eeuwkant zijn aanwezig in traditionele Flakkeese klederdracht uit die tijd aanwezig; Pau Heerschap zal in klederdracht enkele voordrachten houden in het dialect; en Anne-Karin Guijt zal als juffrouw optreden in het schoolklasje. Tevens worden diverse muzikale klanken ten gehore gebracht in het Streekmuseum en in het Kerkstraatje. Blazers, zangers en instrumenten zijn die dag aanwezig en zullen op diverse tijden hun klanken laten horen.

LEES OOK: Acteur, zanger en danser Buddy Vedder wenst GO een fijne kerst

Om de kinderen “zoet” te houden, wordt in het winkeltje op de begane grond snoep verkocht. Aan het versterken en verwarmen van de inwendige mens is ook gedacht. Er is warme chocolademelk en glühwein in overvloed en er wordt verse erwtensoep verkocht. Ook rijdt er een paardentram tussen de Staver en de Kerkstraat van Sommelsdijk.

Entree voor leden is gratis. Niet leden mogen voor slechts 2,50 naar binnen. Het programma:
11:00u Wim Visser speelt op harmonium,
11:45u worden Christmas Carols gezongen,
14:00u Optreden mandolineorkest Estampida,
15:00u Optreden Oecumenisch koor en
15:45u Optreden leden Sempre Crescendo.

Advies is half uur voor aanvang aanwezig te zijn, aangezien het een wat flexibel programma is.

Reacties