Winnaars Cultuurprijs bekend

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Op donderdag 10 november zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Prieel van De Staver in Sommelsdijk de winnaars bekendgemaakt van de Rabobank Cultuurprijs.

Wethouder Gerrit de Jong gaf vlak voor de prijsuitreiking aan het erg belangrijk te vinden dat er op Goeree-Overflakkee aandacht is voor een breed cultuuraanbod. “Met de Rabobank Cultuurprijs willen we letterlijk een podium scheppen waarop mensen kunnen laten zien wat ze in huis hebben”. Renata Brabander, directievoorzitter Rabobank Het Haringvliet, vertelde dat samenwerking in onze gemeenschap een groot goed is: “de Rabobank Cultuurprijs is hiervan een prachtig voorbeeld. De Rabobank wil graag een partij zijn die op maatschappelijke terreinen samenwerkt”.

LEES OOK: De allerlaatste kerstparty van Happy Music staat voor de deur!

Rabobank Cultuurprijs
De Rabobank Cultuurprijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt en is bestemd voor lokale kunstenaars op Goeree-Overflakkee. Dit jaar mochten podiumkunstenaars in twee categorieën (jong talent van 12 tot 21 jaar en talent van 21 jaar en ouder) strijden om de titel.

De Rabobank Cultuurprijs is gewonnen door Blast. De jury oordeelde dat dit saxofoonkwartet optreedt als een hecht gezelschap, wat een zeer hoogstaande uitvoering tot gevolg heeft.

Jongtalentprijs
Er was ook een prijs voor jong, aanstormend talent. Deze prijs werd glansrijk gewonnen door Joline Sperling, die een prachtig stuk ten gehore bracht op haar harp. Juryvoorzitter Ben Cartens complimenteerde haar met haar uitzonderlijk mooie spel waarbij “haar aanwezigheid verdween en er alleen nog maar de harp was”.

Publieksprijs
Naast de Rabobank Cultuurprijs en de Jongtalentprijs werd ook de Rabobank Publieksprijs uitgereikt. Voor de Rabobank Publieksprijs kon tot en met woensdag 9 november gestemd worden op de zeven genomineerden. Met 23 procent van de stemmen bleek het optreden van het Samenwerkingsorkest Oostflakkee de meeste stemmen van het publiek te hebben ontvangen. Het gelegenheidsorkest bestaat uit enthousiaste muzikanten die spelen bij een van de drie verenigingen op het oostelijk deel van Goeree-Overflakkee. Extra bijzonder aan dit orkest is dat het bestaat uit zowel gevorderde muzikanten als beginnende leerlingen.

LEES OOK: CuraMare kerstmarkten op Flakkee

Extra prijs
De jury maakte bekend dit jaar nog een extra prijs te willen toevoegen. Stefan Droger kreeg voor zijn monoloog de Aanmoedigingsprijs voor jongtalent. De jury lichtte dit toe met de woorden: “We willen met deze prijs Stefan graag een duwtje in de rug geven. Hij heeft laten zien talent te hebben en we zien graag dat hij hierin investeert en zich verder ontwikkelt”.

Reacties