Nacht van de Nacht op GO

Foto: Pixabay

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. Dit jaar vindt het evenement plaats op zaterdag 29 oktober 2016.

Tijdens de Nacht van de Nacht doven honderden gemeenten, bedrijven en huishoudens in Nederland hun onnodige verlichting. Zij doen dit om de schoonheid van de nacht te benadrukken en aandacht te vragen voor de gevolgen van lichthinder. Ook de gemeente Goeree-Overflakkee draagt haar steentje bij. Tegelijkertijd vinden er diverse ‘duistere’ activiteiten plaats op Goeree-Overflakkee.

LEES OOK: Jubileum griezeltocht extra eng

De gemeente Goeree-Overflakkee zet bij monumenten zoals de kerktoren van Dirksland de verlichting uit. Bedrijfscontactfunctionarissen roepen daarnaast bedrijven op om 29 oktober 2016 de verlichting zoveel als mogelijk te doven. Maar ook inwoners kunnen hun steentje bijdragen door de buitenverlichting uit te zetten. De politie adviseert om de verlichting niet uit te zetten als dit ten koste gaat van het veiligheidsgevoel.

Goedereede-Havenhoofd
Dit jaar organiseert buurtvereniging ’t Hood samen met het Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid Goeree-Overflakkee (IVN) de Nacht van de Nacht in de duinen van Goeree. Er is een lezing over uilen, een film over vleermuizen en een wandeltocht met verrassingen door de Kwade Hoek onder begeleiding van een gids. Daarnaast kan men braakballen pluizen. De avond wordt onder het genot van een drankje afgesloten. Aanmelden kan tot vrijdag 21 oktober via de website www.thood.nl of via de e-mail: [email protected].

Locatie:           Eben-Haëzerschool, Blauwe Distelstraat 31 in Goedereede-Havenhoofd
Tijd:                 19.45 – 22.00 uur
Prijs:                leden van het IVN en buurtvereniging ‘t Hood: € 1,50 per persoon, gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. Niet-leden: € 3,00 per persoon, € 1,50 voor kinderen tot en met 12 jaar.

Herkingen
In Herkingen geeft amateurastronoom Peter Jelier tijdens Nacht van de Nacht een lezing over sterrenkunde. Hij vertelt belangstellenden over planeten en manen in ons zonnestelsel en over asteroïden en kometen. Daarna vertelt Edwin van Balen over de modernste technieken om naar de Maan en Mars te gaan en over de theorie om binnen de ruimtetijd sneller dan het licht te reizen. Als het helder weer is, bestaat er de mogelijkheid om na afloop sterrenbeelden te spotten. Aanmelden kan tot vrijdag 21 oktober via de e-mail: [email protected].

Locatie:           Molendijk 65 in Herkingen
Tijd:                 inloop vanaf 19.30 uur, lezing van 20.00 tot 22.00 uur
Prijs:                gratis

LEES OOK: Film over het ontstaan van Goeree-Overflakkee

Ooltgensplaat
In Ooltgensplaat organiseert het comité Nacht van de Nacht een aantal activiteiten. Hier is het mogelijk om het donker op allerlei manieren te beleven; zo is er een natuurexcursie, een schimmenspel voor kinderen, een boottocht op het Volkerak, een zintuigenspel en een hangplek waar men vanuit een hangmat sterren kan kijken. Ook staat er een telescoop en kan men kano varen. Aanmelden voor deze activiteiten is niet nodig.

Locatie:           Kaai 6 in Ooltgensplaat
Tijd:                 19.30 – 22.30 uur
Prijs:                gratis

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Nacht van de Nacht op de website: www.nachtvandenacht.nl.

Reacties

Cookieinstellingen