Stellendamse Juliëtte is Miss Glamour World 2024

04 jun , 12:07 Entertainment
juliette disco miss glamour world 2024
De 21-jarige Juliëtte Disco leerden we vorig jaar kennen toen ze in de running was voor de titel Miss Fashion 2024 . En nu is ze weer terug.
Door Sam Fish
De grote prijs won ze toen niet, maar ze ging wel naar huis met de titel Miss Summer World Netherlands 2024. Met die titel mocht ze Nederland gaan vertegenwoordigen in Albanië. En dat is op 18 mei gebeurd.
“Ik kwam op 13 mei aan in Albanië”, vertelt ze. “Daar ontmoette ik de andere kandidaten en ‘s avonds hadden we een welkomstparty. Het was leuk om de andere meiden op deze manier te leren kennen.” De volgende dag begon al vroeg met een Lintjes ceremonie. “Tijdens die ceremonie ontvangt ieder land haar persoonlijke lintje. Daarna volgde een week vol catwalk trainingen, fashion shows en een bootparty. Het was een drukke en zware week, maar ik heb echt enorm genoten.”

De finale

De grote finale vond plaats op zaterdag 18 mei. “Mijn moeder en bonus-papa waren meegekomen naar Albanië. Ik heb ze die week niet gezien, maar het feit dat ze in de buurt waren gaf me veel rust. En tijdens de finale zaten ze op de eerste rij.”
Tijdens die grote finale werden in totaal zo’n acht prijzen uitgereikt met als grote prijs natuurlijk de kroon met bijbehorende titel ‘Miss Summer World 2024’. Die titel was helaas niet weggelegd voor Juliëtte. Maar ze mocht wel de titel ‘Miss Glamour World 2024’ mee naar huis nemen. “Die titel houdt in dat ik een jaar lang de meest stijlvolle en elegante dame ben en glamoureus als tijdloze natuurlijke schoonheid met een sprankelende uitstraling qua lach, houding en make-up. Dat is een hele mond vol, maar ook een geweldig compliment.”