Victory Run voor Ronald McDonald Kinderfonds

Foto: Photoart_EVH

De Victory Run is inmiddels een begrip op het eiland. Een obstakelrun voor het goede doel. En binnenkort is het tijd voor de zevende editie.

Door Sam Fish

De Victory Run is een obstakelrun van 5 en 12 kilometer. Dit jaar gaat de opbrengst volledig naar het Ronald McDonald Kinderfonds. “We maken elk jaar een lijst met goede doelen. Die dragen we zelf aan binnen het team of krijgen we doorgestuurd via de socials. Ook dit keer gingen we op die manier kiezen, maar we waren er vrij snel uit. We kozen unaniem voor het Ronald McDonald Kinderfonds”, vertelt organisator Jordi Hotting. “Ze doen heel mooi werk en daar kunnen ze onze bijdrage goed bij gebruiken. Dus ik hoop dat veel mensen zich inschrijven en doneren. Er staan op de dag van de run collectebussen voor losse donaties.”

De run vindt dit jaar plaats op zaterdag 6 juli rond het sportpark van DBGC in Oude-Tonge en ver daarbuiten. De inschrijving is inmiddels al geopend en het gaat al vrij hard. Dus wacht niet te lang. Inschrijven kan op de website www.bootcampvictorysoldiers.nl. Daar vind je ook meer informatie over de kosten. “We hebben trouwens ook een speciaal t-shirt dit jaar. Die kun je bestellen bij de inschrijving. Die opbrengst gaat ook naar het Ronald McDonald Kinderfonds.”

Bouwteam

Dit jaar is er voor het eerst een bouwteam. “Dat is een groep van acht vrijwilligers die de obstakels bouwen”, gaat Jordi verder. “We maakten de obstakels altijd wel zelf, maar met een speciaal team wordt dat toch professioneler. En dat moet wel, want het evenement wordt steeds groter en populairder. Er kunnen dit jaar duizend mensen meedoen.”

Zoals gezegd is er een parcours van 5 en 12 kilometer. De 12 neemt slechts een klein stukje van het 5 km-parcours mee. Op die manier kunnen de obstakels voor de 12 km toch wat lastiger worden gemaakt. In totaal worden voor deze editie 30 obstakels bedacht. En dat kan van alles zijn. Denk aan hoog laag, klimmen, tijgeren, water, modder en zelfs een ijsbad. Lukt het niet om een obstakel te doen? Dan kun je hem natuurlijk altijd overslaan. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je ze allemaal overslaat. Het blijft immers een obstakelrun. De 5 km-run is de Family Run. Deze is goed te doen voor het hele gezin. Wel is het belangrijk dat alle deelnemers, ook die van de 12 kilometer, een zwemdiploma hebben.

Meer dan een run

Het belangrijkste onderdeel van de dag is natuurlijk de run, maar er is meer dan dat. Zo staat M4 Events er met een foodtruck en zorgt DJ Littel voor muziek. Marijn de IJscoman zorgt voor verkoeling en BeCare verzorgt de EHBO. Redbull is aanwezig met een kraam en er staan twee nieuwe Dacia Dusters waar je een proefrit mee kunt maken.

“Wethouder Jaap Willem Eijkenduijn is aanwezig bij de start en een vertegenwoordiger van het Ronald McDonald Kinderfonds verzorgt het startsein. En tot slot wil ik graag nog even onze drie hoofdsponsoren benoemen. Dat zijn Van Veldhoven Steigerbouw, J. Boeter kraanverhuur en S2N Fire & Rescue. Zonder hen konden we geen run organiseren.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen