Walk this way bij Jailhouse

Zoals Aerosmith en Run DMC het in 1986 al voor ogen hadden; rock meets hiphop.

In Jailhouse doen we vandaag een hedendaagse poging om deze cross-over te maken, al zijn dit lang niet de enige stijlen die je deze avond voorbij hoort komen. Op het volle programma staat namelijk als eerst het debuutoptreden van de jonge rapper “YoungRubbi”.

Op het eerste gezicht lijkt het rustige Flakkee niet het landschap waar je zou denken dat er nog iets anders dan tulpen, uien en aardappelen bloeit. Maar niets is minder waar, want de Amerikaanse Hip Hop cultuur lijkt steeds meer te bloeien onder de jongeren op Flakkee. De 17- jarige YoungRubbi brengt met een verfrissende style van Trapmuziek gemixt met een vleugje R&B, een nieuwe sound met zich mee. De teksten gaan vooral over dingen die hij meemaakt in zijn leven. Nadat de videoclip van het nummer “Wij Doen Dat” uitkwam op YouTube leek het even te ontploffen onder de jongeren op Flakkee. Ondersteund met kleurige designs van zijn broer “locksthepainter” brengt YoungRubbi een artistieke frisse wind door de polders.

LEES OOK: Eerste homofeest op Flakkee is een feit

Na YoungRubbi is het tijd voor het hiphop-duo Vissers & Jansen. Hun korte maar krachtige bio luidt: Vissers & Jansen is een hiphop-formatie bestaande uit S. Vissers (beats) en J. Jansen (raps). Oldschool Nederlandstalige hiphop die nooit bestaan heeft!

Vervolgens is het de beurt aan de hoofdact van de avond de band “Lou Patty”. Classic rockgitaren, heavy drums en synths omlijst door snoeiharde lyrics. De band heeft 2 EP’s en meerdere videoclips uitgebracht. Verschillende clubs/festivals in Nederland en Duitsland zijn bespeeld, gerockt en afgebroken.

Invloeden zijn o.a. Beastie Boys, The Prodigy en Urban Dance Squad, maar de combinatie heavy gitaren en rauwe synths geven de band een geheel eigen sound.

Lou Patty won dit jaar Rockslag 2016 te Gorinchem (strijd tussen 16 bands uit heel Nederland). Ook wonnen ze het Kleintje Kei Festival en waren finalist van Altersonic tijdens Noorderslag 2016.

Lou Patty bestaat uit Roger Heerink (vocals/guitar), Jeffrey Sletering (synths), Stan te Loeke (drums) en Thom Meerdink.

LEES OOK: RGO-Leerlingen op uitwisseling met Denemarken

Jon Bovi en Hannibal Peck zijn twee 0187-dj’s die de avond van een veelzijdige muzikale omlijsting zullen voorzien. Van rock tot hiphop, van funk tot gewoon goeie dansbare hits. Voor eenieder wat wils.

De toegang is €2,50, de zaal aan de Molenweg 28 te Middelharnis is open vanaf 21.00 uur, aanvang optreden is 21.30 uur. Kleine versnaperingen en verfrissende consumpties zijn tegen betaling van munten aan de bar verkrijgbaar.

Reacties

Cookieinstellingen