Acting the Maggot terug voor groot feest

Foto: Stef Schellekens

Op zaterdag 7 oktober staat er weer een groot feest gepland in Hotel-Restaurant Lely in Oude-Tonge. Acting the Maggot komt namelijk weer langs!

Deze Ierse feestband weten er altijd een feestje van te maken en dat gaan ze nu voor de vijfde keer in Oude-Tonge doen. Het is inmiddels een traditie geworden dat de band naar Lely komt. De laatste edities waren stijf uitverkocht en ook nu hopen ze weer op een gezellig volle feestzaal. “Het is elk jaar een groot feest,” vertelt zanger Maarten de Gans. “De eerste keer speelden we voor zo’n 50 mensen. De laatste keer waren het er meer dan 200. Het wordt elk jaar gezelliger.”

Dat veel mensen een klik hebben met Ierse muziek zal niet als een verrassing komen. De muziek bestaat uit prachtige ballads en opzwepende feestmuziek. De liedjes gaan over het leven en de dood, maar eindigen hoe dan ook in een feestje. Zelfs op begrafenissen wordt het leven gevierd met liederen die luidkeels worden meegezongen.

Jubileum

Dit jaar bestaat de band Acting The Maggot tien jaar. In die tijd speelden ze in China en vele landen in Europa. Hun muziek ging meerdere keren viraal op de Ierse media maar zeker ook op mediasite Dumpert. Hun ‘veriersde’ covers van liedjes als The Pretender en No One Knows werden gedeeld door Foo Fighters en Queens Of The Stone Age zelf. Maar naast deze uitstapjes spelen ze natuurlijk ook alle bekende Ierse liedjes van The Pogues, Flogging Molly en The Dubliners.

Ook dit jaar zal Acting The Maggot wederom de avond vullen met klanken van de meest bekende feest- en folksongs uit de Ierse muziekgeschiedenis. Van mooie traditionals tot opzwepende rock. Alle ingrediënten en uiteraard het echte Ierse bier Guinness zijn aanwezig om er in Oude-Tonge een geweldige Ierse avond te bouwen.

Tickets

Toegangskaarten zijn te koop via de website van Acting The Maggot en kosten € 16,- in de voorverkoop. De zaal is zaterdag 7 oktober open vanaf 20.00 uur en de band zal de eerste set rond 21.00 uur spelen.

Cookieinstellingen