Grote jaaruitvoering Muziekschool GO

Foto: Pixabay; SplitShire

Op zaterdag 2 juli 2016, aanvang 16.00 uur, presenteren de leerlingen van de Muziekschool “Goeree-Overflakkee” zich tijdens de grote jaarlijkse einduitvoering. Een afsluiting van het schooljaar die plaats vindt in het Diekhuus, Beneden Zandpad 7 te Middelharnis en die verdeeld is over 4 zalen van het Diekhuus met non-stop optredens van 20 minuten van leerlingen op allerlei instrumenten.

Bijvoorbeeld alleen al in de Rabobankzaal zijn er zes optredens; het publiek kan dus naar hartenlust shoppen bij al deze concerten. Om ongeveer 18.45 uur wordt het geheel afgesloten met een prachtig optreden van het Muziekschoolorkest! De toegang is gratis en iedereen is meer dan welkom!

Veel ensembles
Muziekonderwijs heeft – naast het geven van goede instrumentale en vocale lessen – ook een belangrijke taak op het gebied van het samenspel. Om zoveel mogelijk leerlingen te laten spelen op deze middag treden vooral de ensembles voor het voetlicht. We noemen u o.a.. blokfluitensembles o.l.v. docent Elly Bakker, dwarsfluitensembles o.l.v. Lisette van den Broek, een gitaarensemble o.l.v. docent Marco de Goeij en een strijkerensemble o.l.v. docente Heleen DeWitte. Zeker moet ook het optreden van de A.M.V.-klassen genoemd worden. Deze kinderen van ongeveer 7 jaar geven de “aftrap” om 16.00 uur in de Rabobankzaal en hun optreden o.l.v. docent Marijke Nieuwenweg is van verrassende kwaliteit.

LEES OOK: Bijeenkomst over buurtpreventie in Sommelsdijk

Prachtige solo-optredens en grote orkestrale afsluiting
Naast al dit samenspel zijn er natuurlijk ook prachtige solo-optredens op instrumenten als dwarsfluit, gitaar, harp, trompet/bugel (hafa) en piano te beluisteren. Een feestelijke afsluiting en hoogtepunt van het programma is elke keer weer het optreden van het grote Muziekschoolorkest o.l.v. docent Piet Westhoeve. Dit orkest – waarin zo’n 50 muzikanten spelen – heeft een overweldigende “sound” en zal zich laten horen met: de Rondo Alla Turca van W.A. Mozart en de West Side Story van L. Bernstein.

Enthousiaste muzikanten en talrijk publiek!
De Muziekschool GO stopt in zijn huidige vorm per 1 augustus 2016. Graag willen we iedereen bedanken voor het vertrouwen dat (soms al vele jaren) in ons gesteld is. Gelukkig blijft er op ons eiland de mogelijkheid om professioneel instrumentaal/vocaal onderwijs te krijgen. Dit gaat in het nieuwe schooljaar 2016/17 georganiseerd worden door het pas opgerichte Muziekgebouw GO: zie ook www.muziekgebouwgo.nl

Veel van de huidige docenten van de Muziekschool GO zullen hun lessen via het nieuwe Muziekgebouw GO gaan aanbieden, zodat het onderwijs zoveel als mogelijk is gecontinueerd kan worden. Natuurlijk hopen wij dat er door huidige leerlingen van de Muziekschool GO ook in de toekomst in het nieuwe Muziekgebouw GO naar hartenlust muziek gemaakt zal worden en ook nieuwe leerlingen zijn daar zeker welkom en kunnen zich deze middag breed oriënteren!

Tenslotte: alle spelers/zangers die op deze jaaruitvoering actief zijn hopen dat u net zo enthousiast bent over muziek als ze dat zelf zijn. Een enthousiasme dat aanstekelijk is en dat ze graag met u willen delen. Het Diekhuus is open vanaf 15.30 uur en u als talrijk publiek bent bijzonder welkom!

Reacties