Ontwerp je eigen ommetje op het eiland voor IVN

Foto: Waterpoort Werk

Hou je ook zo van wandelen en ben je altijd op zoek naar leuke routes in de buurt? Dan is de Ommetjes-app van IVN iets voor jou.

En wist je dat je daar zelf ook aan kunt bijdragen? Ga de uitdaging aan en ontwerp samen met IVN Natuureducatie nieuwe wandelroutes op het eiland. Op maandag 25 september is er een gratis inloopavond met een workshop storytelling op Fort Sabina. Iedereen is welkom, dus neem ook zeker je wandelmaatjes mee!

Steeds meer mensen houden van wandelen. Sommigen doen alleen lange-afstandswandelingen, maar de meeste mensen lopen het liefst een rondje in de buurt. En waarom niet? Want tijdens zo’n ommetje valt al genoeg te beleven. IVN en Waterpoort zijn benieuwd naar die wandelingen én naar de belevenissen in de omgeving. Want misschien ben jij opgegroeid op die oude boerderij? Kreeg je bij die ene strandpaal je eerste kus en krasten jullie dat hartje in het hout? Of ken je het beste plekje om in de herfst tamme kastanjes te rapen?

IVN stippelt zes nieuwe ommetjes met verhalen uit langs deze persoonlijke locaties. Die zullen begin 2024 voor iedereen te vinden zijn in de officiële IVN routes app.

Prijsvraag

Vind jij het leuk om mee te werken aan de ontwikkeling van nieuwe wandelroutes bij jou in de buurt? Maak dan een foto van jouw favoriete plekje op Goeree-Overflakkee. Stuur die naar Waterpoort Werkt www.waterpoortwerkt.nl/mijn-waterpoort/ en vertel waarom dit plekje jou dierbaar is. Alle inzenders ontvangen een uitnodiging voor de workshop van IVN en Waterpoort op maandagavond 25 september om 19.30 uur op Fort Sabina, Fortweg 1 in Heijningen. De mooiste inzending wint die avond een vaartocht met Medusa Maritiem ter waarde van €75.

De tweede prijs is een Thools streekproductenpakket ter waarde van €50.

Workshop storytelling

Tijdens de workshop worden zes nieuwe ommetjes in het Waterpoortgebied gemaakt aan de hand van de ingezonden foto’s en verhalen. Een professionele storyteller geeft tips hoe je een verhaal boeiender en sterker kunt maken. Deze workshop is ook heel interessant voor mensen die hun levensverhaal willen opschrijven. Daarom is iedereen die avond welkom op Fort Sabina, ook als je niet mee doet aan de prijsvraag. Wandel gewoon even binnen!

Cookieinstellingen