Duik en Drijf In Stad weer spetterend succes!

Foto: Digidamco

Op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli was er een spetterend evenement in Stad aan ’t Haringvliet: Drijf en Duik In Stad!

Het was de derde editie van dit evenement dat was uitgebreid met een heerlijke filmavond op het strand. In deze setting kwam de kinderfilm ‘Vaiana’ helemaal tot leven. Ouders en kinderen lagen op kleedjes op ’t strand met een bak popcorn in de hand. Sommigen hadden zelfs hun opblaasboot op het droge getrokken om zo film te kijken. Zeilschip de Argus voer twee keer langs. Een magisch gezicht met de lichtjes in de mast gehesen.

De hoofdfilm ‘Ticket to Paradise’ zorgde voor romantiek op sommige kleedjes. Er werd lekker tegen elkaar aangekropen. Misschien ook om de wind wat tegen te gaan. De verlichting op het strand en zwierige slingers zorgden voor een heerlijke sfeer.

Met vereende kracht

Het team bouwde DRIJF rond middernacht af en stond rond zeven uur weer voor DUIK paraat. Er stonden diverse demo’s op het programma van Gwendolyn Dance & Entertainment, Budokai Senshi en de Stadse brandweer. De marktkraamhouders, veelal lokaal, zorgde voor een verrassend leuk aanbod. Zo stond Boer en Zus er, Ikbendeb, the Sugarfighters, Taart van Kaat, bakker Wolfert, Pure Memories, AnneSchildert en nog vele anderen. Tof dat ze de regen trotseerden.

DUIK bood de perfecte plek voor het afscheid van twee geliefde stadtenaren: Greet en Herman Maas. Ze werden toegesproken door de organisatie en dorpsraad. Na alles wat zij voor Stad hebben betekend wenst het dorp hen alle goeds op hun nieuwe stek.

Mini- en zeskamp kanjers

Ieders inzet werd beloond met het zonnetje in de middag. Mooi voor de zeskamp teams die de strijd met elkaar aan gingen, de één nog fanatieker dan de ander. De boerenestafette, de touwtrekbaan met watergat, de dubbele buikschuifbaan …alles bij elkaar zorgde voor grote hilariteit.

Kon je al op de kade en in het water op de stormbaan en in de aquarol genieten van DUIK. Ook vanaf het water op de Argus of op de snelle rib van de Menheerse Werf was het top. Veel bezoekers gingen zo voor het eerst het Haringvliet op.

Het was al met al een fantastisch weekend in Stad aan ’t Haringvliet. De organisatie dankt alle sponsoren voor hun bijdrage.

duik in stad

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen