Wethouder verrast Fanfareorket De Hoop met taart

Foto: Sam Fish

Fanfareorkest de Hoop uit Stellendam is begin juni voor de tweede keer Europees Kampioen geworden. En dat moet natuurlijk wel gevierd worden.

Door Sam Fish

“We mogen trots zijn op de talenten die we hebben hier op het eiland,” vindt ook wethouder Jaap Willem Eijkenduijn. “En bij een prestatie als deze vind ik dat we de mensen ook best in het zonnetje mogen zetten.” En dat is precies wat hij op vrijdagavond 23 juni heeft gedaan. Het orkest was in ’t Haegse Huus aan het oefenen toen de wethouder binnenkwam met een heerlijke taart. “Wat jullie hebben neergezet in Luxemburg is fantastisch. En dus wil ik jullie van harte feliciteren met deze geweldige prestatie.”

De taart werd overhandigd aan voorzitter Johan Jansen waarna de orkestleden meteen konden gaan genieten van al het lekkers. “Ik wist natuurlijk dat dit ging gebeuren, maar voor de meeste orkestleden was het wel een verrassing. We zijn nu voor de tweede keer Europees Kampioen en zijn ook al 14 keer Nederlands Kampioen. Daar ben ik oprecht wel trots op.” Als het orkest de wereld wil veroveren, is de eerste mogelijkheid in 2026.

fanfareorkest de hoop verrast met taart

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen