Havenconcert belooft opnieuw feestje te worden

Foto: PR Havenconcert Goedereede

Dat ze in Goedereede weten hoe je een gezellig feestje geeft hebben de Portdagen afgelopen weekend wel weer bewezen.

Maar ook Koningsdag, Bevrijdingsdag, de Kunstdagen en eigenlijk elk evenement dat georganiseerd wordt rondom de haven van Goedereede staat garant voor een leuke tijd. Zo ook het Havenconcert Muziekweekend dat dit jaar op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli plaatsvindt.

Tijdens dit weekend wordt het gebied rondom de haven omgetoverd tot sfeervolle concertzaal. Twee dagen lang kun je er gratis genieten van prachtige. Dat wordt door zowel lokale talenten als professionele muzikanten. Ook voor deze editie is er weer een veelzijdig programma samengesteld.

Havenconcert Junior

Zoals sinds een aantal jaar gebruikelijk is, wordt het weekend afgetrapt met het Havenconcert Junior. De leerlingen van groep 5 en 6 van basisscholen van heel het eiland zijn uitgenodigd om te komen kijken. Er is namelijk speciaal voor hen een voorstelling geregeld. Dit jaar wordt deze verzorgd door het pianistenduo Beth & Flo (Elsbet Remijn en Claudette Verhulst).

Hun kinderconcert wordt een show vol humor, muzikale verrassingen en klassieke muziek van onder anderen Camille Saint-Saëns, Ruben Naeff, Debussy, Mozart en Gershwin.

Open Podium

Op de vrijdagavond staat net als vorig jaar een Open Podium op het programma. Dit initiatief om lokaal talent een bijzonder podium te bieden werd in 2022 breed omarmd. Ook voor dit jaar zijn er weer inschrijvingen van heel divers kaliber ontvangen. Daardoor belooft het opnieuw een heel verrassende avond te worden.

Er zijn nog enkele plekjes over dus bands, orkesten, zangers en andere musici die graag van zich willen laten horen zijn nog van harte welkom om zich aan te melden. Dat kan via de website van het Havenconcert. In samenwerking met de lokale horeca en enkele foodtrucks wordt de Markt deze avond omgetoverd tot één groot gezellig terras. Je kunt dus echt heerlijk genieten van de muzikale kunsten van lokale artiesten.

Havenconcert

Het programma voor de zaterdagavond wordt nog niet volledig bekendgemaakt. Maar op deze avond mag vaste gast Koninklijke Fanfare Apollo natuurlijk niet ontbreken. Zij zullen het publiek opwarmen voor pianist Bernd van den Bos. Hij is een muzikale duizendpoot die artiesten als Brigitte Kaandorp, André van Duin en Simone Kleinsma begeleidt. Als ‘Freddie Mercury on piano’ voert hij alle grote hits van de frontman van Queen uit. Daarbij wordt hij begeleid door slagwerk, bas en wellicht ook nog een andere grote bewonderaar van Freddie.

En natuurlijk heeft de organisatie ook voor dit jaar weer een spetterende afsluiting geregeld. Weten wie dit is? Volg de berichtgeving op de Instagram en Facebook van Havenconcert Goedereede. Voor praktische informatie kun je terecht op de website van de organisatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen