Houd je brievenbus in de gaten, TOF 10 komt eraan!

Foto: Sam Fish

Als sinds 2015 is TOF Magazine enorm populair op Goeree-Overflakkee. En hoewel we er even op hebben moeten wachten is het nu eindelijk zover. TOF 10 komt eraan!

Door Sam Fish

De oorspronkelijke publicatie stond gepland voor 7 juli 2020, maar ja, er kwam een pandemie tussendoor. Die heeft alles stil gelegd. “We hadden hele grote plannen voor de publicatie van het blad. Voor de tiende editie wilden we groots uitpakken, maar dat kon door corona niet. Toen hebben we besloten het uit te stellen,” vertelt Gert van Nieuwaal. Hij en Alex van Kampen maken samen met 21 andere Toffers het blad. En dat het zolang zou duren voordat TOF 10 echt uit zou komen had niemand verwacht. De nieuwe planning: zaterdag 3 juni!

“Een groot deel van wat we in 2020 hadden liggen voor het blad hebben we mee kunnen nemen. Uiteraard moest er hier en daar wat aangepast worden, maar we hebben niks echt moeten laten vallen. Het voordeel van deze situatie is natuurlijk dat TOF geen actualiteitenblad is,” vertelt Alex.

De lancering

Op zaterdag 3 juni is het dan eindelijk de grote dag, dan wordt het nieuwe magazine gelanceerd. En dat wordt niet klein aangepakt. “Het is natuurde de tiende editie, dus dan moet je wel groots uitpakken,” vindt Gert. “We hebben daarom iets leuks bedacht. We gaan met alle TOF-vrijwilligers met een bus het eiland over. Dat is het Grasklokje van de RTM en die heeft een speciale chauffeur deze dag.” Met die bus gaat het team het eiland over. In totaal doen ze vijf dorpen aan; Ooltgensplaat, Oude-Tonge, Dirksland, Ouddorp en tot slot Sommelsdijk.

“In die dorpen delen we dan alvast een paar nieuwe magazines uit aan enthousiaste mensen. Daar zit ook wat extra’s bij. Maar we hebben maar een beperkte hoeveelheid, dus als je er een wil hebben moet je er snel bij zijn. En anders moet je wachten tot die thuis op de mat valt.”

Huis-aan-huis

Bijna 23.000 TOF Magazines worden op dinsdag 6 juni huis-aan-huis bezorgd. “Hij wordt meegenomen door de bezorgers van het Eilanden-Nieuws. Iedereen die een nee-nee sticker op de brievenbus heeft, maar wel het magazine wil lezen, die moet aankloppen bij de buurman of wachten tot hij online staat. Normaal gesproken verspreiden we 5000 exemplaren over een paar uitgiftepunten. Die punten zijn er dit jaar niet,” legt Alex uit. “Het is echt alleen huis-aan-huis en anders de digitale versie.”

Kun jij nou echt niet wachten tot het blad bij je op de mat valt? Houd dan de socials van Trots Op Flakkee in de gaten. Daar wordt bekend gemaakt hoe laat en waar de bus precies staat op zaterdag 3 juni.

Help TOF een handje

Trots Op Flakkee bestaat uit een groep enthousiaste en creatieve vrijwilligers die keer op keer weer nieuwe onderwerpen bedenken voor het nieuwe magazine. Voor TOF 11 zijn er ook al goede ideeën bedacht. Maar heb jij nou ook een TOF idee voor in het magazine? Neem dan zeker contact op met het team. Wie weet staat jouw onderwerp wel in het volgende magazine!

Ben je meer van het doneren en wil je sponsor worden? Kijk dan op trotsopflakkee.nl voor de mogelijkheden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen