Dit is de Bestseller Top 60 van week 20 in 2023

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 20 in 2023.

Als je het nieuws een beetje in de gaten hebt gehouden, dan weet je dat het laatste boek van de Zeven Zussen serie uit is. Deze ging dan ook als warme broodjes over de toonbank en dat is te zien in de Bestseller 60 van deze week. ‘Atlas’ heeft namelijk de nummer 1 positie weten te bemachtigen. En met de publicatie van dat laatste boek is ook ineens het allereerste deel weer in de lijst te vinden. Deze staat deze week op de negende plek in de top 10.

Maar dat is niet de enige nieuwkomer deze week. Op plaats 7 staat het boek ‘Rik en Jesper maken er een zooitje van’ van Rik Kleeven en Jesper Weijs. En op de tweede plek in de top 10 van deze week staat een mooie stijger. ‘Het lied van ooievaar en dromedaris’ van Anjet Daanje stond vorige week nog op plaats 23.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (-) Lucinda Riley & Harry Whittaker – De Zeven Zussen. Atlas
  2. (23) Anjet Daanje – Het lied van ooievaar en dromedaris
  3. (1) Hendrik Groen – Groeten uit Benidorm
  4. (5) Nicci French – Heeft iemand Charlotte Salter gezien?
  5. (4) Suzanne Vermeer – Strandfeest
  6. (2) Esther Verhoef – Alter ego
  7. (-) Rik Kleeven & Jesper Weijs – Rik en Jesper maken er een zooitje van
  8. (8) Floortje Dessing – Heimwee moet je koesteren
  9. (49) Lucinda Riley – De Zeven Zussen
  10. (6) Jo Nesbø – Bloedmaan

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen