Dit is de Bestseller Top 60 van week 19 in 2023

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 19 in 2023.

De top 10 van de Bestseller 60 is deze week een beetje gehusseld. Een hoop boeken zijn blijven hangen in de top 10, maar staan niet meer op dezelfde plek. Zo is de top 3 volledig gehusseld met een nieuwe nummer 1 als gevolg en een nieuwe binnenkomer op plek 3. Dat is het boek ‘BBQ-en met Nick’ van Nick Toet. De nieuwe nummer 1 is voor schrijver Hendrik Groen met het boek ‘Groeten uit Benidorm’.

Verderop in de lijst staat nog een nieuwe binnenkomer, het is de hekkensluiter van deze week. Op de tiende plaats staat namelijk het boek ‘Desnoods met wapens’ van Sophie Poldermans. Eén plekje hoger staat nog een mooie stijger, namelijk het boek ‘De hemel’ van Ilja Gort. Dat boek stond vorige week nog op plek 19.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (3) Hendrik Groen – Groeten uit Benidorm
  2. (2) Esther Verhoef – Alter ego
  3. (-) Nick Toet – BBQ-en met Nick
  4. (1) Suzanne Vermeer – Strandfeest
  5. (4) Nicci French – Heeft iemand Charlotte Salter gezien?
  6. (5) Jo Nesbø – Bloedmaan
  7. (6) Hanneke de Zoete – De Zoete Zusjes lossen het op
  8. (8) Floortje Dessing – Heimwee moet je koesteren
  9. (19) Ilja Gort – De hemel
  10. (-) Sophie Poldermans – Desnoods met wapens

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen