Vrijwilligers moeten de Schakel in Dirksland redden

Foto: Google Streetview

Verenigingsgebouw de Schakel in Dirksland is een belangrijke locatie voor de inwoners van Dirksland. Maar zonder vrijwilligers dreigt er sluiting van het pand. En dat mag niet gebeuren.

Door Sam Fish

De Schakel is de plek voor een zangkoor om te repeteren of om gezellig een middagje te kaarten met de club. Maar de zaal wordt ook vaak gebruikt voor bijeenkomsten van organisaties, vergaderingen en presentaties. Eigenlijk is het gebouw en al haar mogelijkheden onmisbaar voor de mensen in Dirksland. Maar om ervoor te zorgen dat die mogelijkheden blijven bestaan, moeten er vrijwilligers opstaan die voor het pand willen zorgen.

Al jaren ligt het pand in de vertrouwde handen van mevrouw Van Steenbergen. Maar als de zomervakantie dit jaar begint, zet zij er een punt achter. En dan moet het pand dus overgedragen worden aan nieuwe zorgzame handen. Maar wie gaat die taken overnemen?

Taken

Om het gebouw staande te houden zijn er mensen nodig die de sleutel beheren. Maar er moeten ook af en toe stoelen en tafels klaargezet worden. En misschien nog wel het belangrijkste: Er moet koffie gezet worden. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden voor nieuwe activiteiten. Misschien wil je er wel een breicafé starten of wil je er een zwerfboekenkast neerzetten.

Alles is mogelijk, als de mensen er maar zijn die dit in goede banen kunnen leiden. De dorpsraad vindt het belangrijk dat de Schakel er blijft en doet daarom deze oproep. “De Schakel is een belangrijk onderdeel van de samenleving,” laten ze weten. “Het zorgt voor leven en aanspraak onder de mensen. Als de Schakel verdwijnt, tast dat de leefbaarheid van de buurt aan.”

Aanmelden

Wil jij dat de Schakel open blijft voor de mensen in Dirksland en wil jij de zorg wel op je nemen? Meld je dan bij de dorpsraad door een e-mail te sturen naar [email protected]. Voor de mensen die zich aan (willen) melden als vrijwilliger is er op donderdag 25 mei een inloopavond in de Schakel. Die avond begint om 19.30 uur. Deze avond zijn er diverse partijen aanwezig die vragen kunnen beantwoorden over de situatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen