Ruim 500 handtekeningen voor skatebaan

Foto: Sam Fish

De negen kinderen van de jeugdraad uit Ooltgensplaat mogen meer dan trots zijn op zichzelf. Om hun wens te verwezenlijken hebben ze namelijk enorm veel inzet getoond.

Door Sam Fish

Hun grote wens is om een skatebaan te realiseren in het dorp. “Je beleeft ’t in de Plaete, dus dat willen we waarmaken,” laat voorzitter Sep weten. “Met een skatebaan is er vermaak voor jongeren en een gezellige hangplek. Het is goed voor het openbaar vervoer, want misschien komen ze ook uit andere dorpen hier naartoe. En voor de supermarkt is het ook een goede toevoeging aan het dorp, want als we trek krijgen gaan we daar wat lekkers halen.”

Zodoende is de groep langs de deuren gegaan om handtekeningen te verzamelen. Dat hebben ze specifiek ook gedaan bij omwonenden van ’t Gorsje, aangezien de baan daar terecht moet komen. “We hebben meer dan 500 handtekeningen opgehaald en we hebben al een heel plan klaarliggen.” Geen pumptrack, want dat is een lange baan en wordt volgens hen uiteindelijk saai. Ze willen juist een skatebaan met diverse obstakels om te kunnen stunten. En dan van beton, niet van hout of ijzer, want beton gaat minder makkelijk kapot en maakt minder herrie voor de omgeving.

Geld nodig

De handtekeningen hebben ze op woensdag 22 maart overhandigd aan wethouder Jaap Willem Eijkenduijn. “Ik vind jullie idee hartstikke leuk,” laat de wethouder weten. “Alleen al omdat het jullie idee is. Ik hou van initiatieven die bij de inwoners vandaan komen, zeker vanuit jullie generatie, want jullie zijn de toekomst. En als jullie nu al bezig zijn met dit soort dingen, dan maakt me dat heel erg blij. Dan kan ik straks met een gerust hart met pensioen. En daarbij is het ook heel goed om samen te bewegen en samen dingen te doen. Dan creëer je een samenleving. Maar wat willen jullie van de gemeente?” vroeg hij de kinderen.

Daarop bleef het even stil. “Ik neem aan dat jullie geld nodig hebben om dit te realiseren?” Er klinkt gelach in de ruimte en voorzitter Sep neemt het woord. “Eigenlijk wel, maar we willen daar niet om vragen omdat dat hebberig overkomt. Maar ja, we hebben geld nodig.”

’t Gorsje

De plek waar de skatebaan moet komen is nu een grasveld met een speeltuin en voetbalveld. Daar moet de skatebaan dus bij komen. “We willen dan ook goede verlichting, want dan kunnen we er het hele jaar door naartoe. En het is fijn dat het achter de huizen is, want zo hebben minder mensen er last van, maar we zijn niet helemaal afgelegen,” aldus de jeugdraad. Hierop liet de wethouder nogmaals zijn trots horen en beloofde hij zich er keihard voor in te zetten.

Cookieinstellingen