Dit is de Bestseller Top 60 van week 5 in 2023

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 5 in 2023.

Jawel, de prins is van zijn troon gestoten. Het boek ‘Reserve’ van de Britse Prins Harry staat deze week niet meer bovenaan de Bestseller 60. Het boek is afgezakt naar de derde plaats. Dat heeft deels te maken met de Nationale Voorleesweken. Die hebben namelijk een nieuwe nummer 1, 9 en 10 opgeleverd.

Ja, je ziet het goed. Drie keer hetzelfde boek in de top 10, maar wel drie verschillende edities. Helemaal bovenaan staat de mini-editie van ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Dit boek van Joukje Akveld en Jan Jutte is het prentenboek van het jaar. Dit boek stond dan ook centraal tijdens de Nationale Voorleesweken. Op 9 en 10 staan de hardcover editie en de versie met een knuffel erbij.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (-) Joukje Akveld & Jan Jutte – Maximiliaan Modderman geeft een feestje (mini-editie)
  2. (2) Sander Schimmelpenninck – Sander en de brug
  3. (1) Prins Harry – Reserve
  4. (-) Santa Montefiore – Wacht op mij
  5. (4) Han van Bree – Het aanzien van 2022
  6. (11) Charlotte Labee – Overprikkeld brein
  7. (6) Dirk de Wachter – Vertroostingen
  8. (7) Delia Owens – Daar waar de rivierkreeften zingen
  9. (10) Joukje Akveld & Jan Jutte – Maximiliaan Modderman geeft een feestje (met knuffel)
  10. (51) Joukje Akveld & Jan Jutte – Maximiliaan Modderman geeft een feestje (hardcover)

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.

Cookieinstellingen