Nieuwjaarsconcert door Fanfareorkest de Hoop

Foto: PR Fanfareorkest De Hoop

Op zaterdag 21 januari geeft Fanfareorkest De Hoop uit Stellendam een nieuwjaarsconcert in Ouddorp. Het is de afsluiting van het jubileum en de start van het nieuwe jaar.

Het nieuwjaarsconcert is een hele traditie binnen het Fanfareorkest. Dit keer is die extra bijzonder door de première van een compositie. Die is speciaal geschreven voor het jeugdorkest, het opleidingsorkest en de pling-plonggroepen. Een uniek project, want het komt niet vaak voor dat er speciale compositieopdrachten voor jeugdorkesten worden gegeven.

Klimaatpiraat

De compositie is gemaakt door Ivo Kouwenhoven en draagt de naam ‘de Klimaatpiraat’. Het is een theatervoorstelling voor jeugdorkesten met daarbij een verteller. Er zijn uiteraard diverse liedjes, filmbeelden en muziek gemaakt met afval.

Dirigent Anne van den Berg neemt het stokje na de pauze over. Zij brengt met het Fanfareorkest een gevarieerd programma. Bekende klassieke melodieën in een modern jasje, filmmuziek, maar ook een ouderwetse ouverture en mars zullen niet ontbreken.

Ben je nieuwsgierig naar de voorstelling? Kom dan zeker op 21 januari naar het nieuwjaarsconcert. Het concert vindt plaats in de Dorpstienden in Ouddorp en begint om 19.30 uur. De toegang is helemaal gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen