Europa Kinderhulp zoekt vakantiegezinnen voor 2023

Foto: Europa Kinderhulp

Europa Kinderhulp biedt vakanties aan bij vakantiegezinnen voor kinderen uit diverse Europese landen. Maar daar zijn wel gezinnen voor nodig.

Er is ook een groeiende groep kinderen uit Nederland die een onbezorgde vakantie goed kunnen gebruiken. Door de energiecrisis zijn er extra veel kinderen die te maken krijgen met armoede. In onder meer Zuid-Holland wordt er daarom gezocht naar gezinnen die in de zomer een kindje uit Nederland willen uitnodigen.

Nederlandse kinderen

Bij Europa Kinderhulp denk je wellicht meer aan buitenlandse kinderen. Toch organiseert de stichting al ruim 50 jaar reizen voor kinderen uit Nederland. Deze kinderen hebben het thuis financieel niet breed. Daardoor zijn er weinig mogelijkheden voor vermaak of uitjes. In andere gevallen komen ze financieel niks tekort, maar zijn er problemen op sociaal-emotioneel vlak. Dan krijgen ze thuis bijvoorbeeld te weinig aandacht. Het is voor hen heerlijk om in de zomer een par weken bij een vakantiegezin te verblijven. Zo kunnen ze hun batterij weer opladen.

Daarom is de zoektocht naar vakantiegezinnen volop bezig. Dat kan als gezin, mar ook als alleenstaande of stel zonder kinderen. Zolang je maar ruimte in je hart en huis hebt om een paar weken een kindje op te vangen.

Buitenlandse kinderen

Heb je zin in extra avontuur? Dan kun je ook een buitenlands kindje uitnodigen. In Zuid-Holland is de stichting nog op zoek naar plekken voor kinderen uit Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk.

De kinderen komen voor ongeveer twee weken en zijn in de leeftijd van 5 tot 12 jaar. Kijk voor meer informatie op de website van Europa Kinderhulp.

  • LEES OOK: 
  • Wil je niets missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en/of volg ons op Facebook!
  • Wil je adverteren op deze website? Bekijk dan hier de mogelijkheden.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen