19-jarige Marije Bruggeman presenteert vierde boek!

Foto: Sam Fish

Marije Bruggeman is 19 jaar, komt uit Oude-Tonge en heeft haar vierde boek gepubliceerd! ‘Als een open boek’ is sinds 16 december te koop bij Boekscout.

Door Sam Fish

Het boek draait allemaal om een meisje, Liv. Ze is een echte boekenliefhebber, maar door de scheiding van haar ouders zit ze slecht in haar vel. Van haar moeder mag ze naar de boekhandel om een boek te kopen. Daar aangekomen is er meteen een boek dat haar enorm aantrekt. Er staat zelfs een boodschap in voor haar; ‘Ben je klaar voor een avontuur, Liv?’. En dan ineens begint de wereld om haar heen te veranderen. Ze is in het boek terecht gekomen!

“Ze maakt in die wereld veel dingen mee en ze leert zichzelf kennen,” vertelt Marije. “Maar meer wil ik niet kwijt, want ik wil het niet verpesten voor de lezer.” Marije is zelf ook een fanatieke lezer. “Ik kan mezelf echt verliezen in een boek. Dan vergeet ik de wereld om me heen en ben ik echt even ergens anders. Ik bedacht me op een dag dat dat best een leuk idee was voor een boek.”

Schrijfster Marije

Het is het vierde boek van Marije, maar totaal anders dan haar eerste drie. En het is ook de eerste keer dat ze haar eigen ervaringen heeft gebruikt voor inspiratie. De 19-jarige zit inmiddels in haar tweede jaar van de opleiding ‘redactie medewerker’ op het Grafisch Lyceum in Rotterdam. “Mijn klasgenoten vinden het wel leuk dat ik boeken schrijf. Een aantal klasgenoten hebben zelfs het boek besteld!”

Halverwege het gesprek komt ook de vader van Marije binnen. “Ik ben enorm trots op mijn dochter,” laat hij weten. “Ik zie hoe ze per boek groeit, dat verschil is leuk om te zien. Ik help haar regelmatig met het corrigeren van de boeken. Het zijn leuke boeken om te lezen. Maar ik ben vooral blij dat ze iets doet dat ze zo leuk vindt.”

Als een open boek

‘Als een open boek’ is sinds 16 december te koop bij Boekscout. Binnenkort zou het ook via Bol.com te vinden moeten zijn. “En als mensen een gesigneerd boeken willen, dan kunnen ze mij wel een e-mail sturen,” laat Marije weten. Die e-mail kan gestuurd worden naar [email protected].

Over de volgende boeken is ze ook al na aan het denken. “Dit boek leent zich wel voor een vervolg, dus misschien komt dat er wel. Ik heb al wel wat ideeën op papier gezet ervoor. Maar ik zit ook te denken aan een kerstverhaal. Dus we gaan zien wat het volgende boek gaat worden. Maar een volgende boek komt er sowieso. Ik vind schrijven veel te leuk om hiermee te stoppen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen