Nu dan écht het eindbedrag van Trappen Tegen MS

Foto: Sam Fish

Eerder dit jaar fietsen Peter Vroegindeweij en Jarno Alting maar liefst 1450 kilometer. Ze gingen van de Mont Ventoux in Frankrijk naar Sommelsdijk. Van M naar S voor het MS Fonds.

Door Sam Fish

De mannen kwamen op tweede Pinksterdag al terug aan in Sommelsdijk. Aan de Kaai in Sommelsdijk werd een feestje voor hen gebouwd. Een peloton aan fietsers wachtte hen op in Achthuizen en met die hele groep kwamen ze in Sommelsdijk aan. Een warm ontvangst met veel gezelligheid én een tussenstand. Die tussenstand was toen ruim 13.000 euro. Maar dat was nog niet het eindbedrag.

“Er liepen toen nog wat acties,” laat Peter weten. “Sowieso was er op de dag zelf nog een verloting waarvoor mensen loten konden kopen. En er zijn nog losse donaties binnengekomen. Maar vandaag hebben we het échte definitieve eindbedrag.”

Nationaal MS Fonds

De overhandiging van de échte échte cheque gebeurde vrijdagmiddag 16 december bij het proeflokaal van Solaes in Sommelsdijk. “Hier zijn de meeste ideeën ontstaan,” vertelt Jarno. “Goesting, ons speciale biertje, is gebrouwen door Solaes. Maar het peloton dat ons in Achthuizen opwachtte is hier ook gestart met fietsen. Dus dit was een mooie plek om deze cheque te overhandigen.”

Het geld dat is opgehaald gaat naar het Nationaal MS Fonds. Namens hen kwam Barbara van der Graaf naar Solaes in Sommelsdijk. Zij is boekhouder bij het MS Fonds en nam het deze dag over van collega Anouk die er in juni bij was toen de heren aankwamen. “Zij is met zwangerschapsverlof, maar is ook op afstand enorm trots op jullie.” En dat mag ook wel, het is namelijk één van de grootste particuliere bedragen die is opgehaald met een actie voor de stichting.

Geweldig bedrag

De heren hebben een geweldig bedrag op weten te halen voor het MS Fonds. Er komt namelijk nog ruim 1000 euro bovenop het vorige bedrag. De eindstand is daarmee 14.116,25 euro. “Dat is een geweldig mooi bedrag,” vindt Sylvia Vroegindeweij. Zij is de vrouw van Peter en heeft zelf MS. Zonder haar zou de hele actie misschien nooit gebeurd zijn. “Ik ben zo enorm trots op deze mannen. Het is echt fantastisch wat ze hebben gedaan. En wat een inzet hebben ze getoond. Dat je een passie als fietsen kunt gebruiken voor het goede doel, dat is heel mooi.”

Het geld wordt gebruikt voor de drie pijlers van het MS Fonds. Dat is voorlichting, coaching en onderzoek. Een wereld zonder MS is het doel, en voor nu doen ze alles voor de mensen met MS.

“Het was nooit de bedoeling dat het zo groot zou worden,” laat Peter tot slot weten. “Het is echt een sneeuwbaleffect geworden en veel groter dan verwacht. We wilden gewoon gaan fietsen en hoopten zo wat geld op te halen. Maar uiteindelijk hebben we bier verkocht, een loterij gehad, sponsoren kwamen erbij en het peloton dat ons kwam binnenhalen. Met een feestje tot slot waar ook nog geld is opgehaald. Ik wil daarom, ook namens Jarno, iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan onze actie. Zonder jullie was dit niet mogelijk. Dankjewel.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen