Winnaars Jantje Beton Loterij zijn bekend!

Foto: Gerard Til

Op donderdag 1 december was de trekking van de Kleine Jantje Beton Loterij. En dus zijn de winnaars bekend en zijn er prijzen verdeeld!

In totaal zijn er 137.659 loten verkocht. Onder toeziend oog van de notaris zijn er loten getrokken door directeur Dave Ensberg. Diverse partners van Jantje Beton stelden prijzen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan twee Philips Smart TV’s, 1 minuut gratis winkelen bij supermarktketen Dirk en toegangskaartjes voor dierentuinen ZooParc Overloon en AquaZoo Leeuwarden.

Kinderen van bijna 350 basisscholen liepen dit jaar in mei en september langs de deuren om lootjes te verkopen. Ook verstuurden ze WhatsApp-verzoekjes naar vrienden en familie via de ‘Tikkie jij bent ‘m-actie’ om loten te verkopen. De helft van de opbrengst van de verkochte lootjes is bestemd voor hun eigen school. De andere helft is voor de projecten van Jantje Beton.

De winnaars 

Heb je een lot gekocht? Dan kun je via de lotenchecker kijken of je een prijs hebt gewonnen! Alle winnaars worden daarnaast ook persoonlijk op de hoogte gebracht. Dit wordt gedaan door de organisatie. Je ontvangt de gewonnen prijs thuis. Van alle verkochte loten zijn er 126 winnende lotnummers getrokken.

Geld hard nodig

Eén op de zes kinderen speelt nooit buiten! Terwijl buitenspelen heel belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen, zowel fysiek als mentaal en sociaal. Jantje Beton maakt zich grote zorgen. Daarom halen leerlingen geld op door lootjes te verkopen. De helft van de opbrengt gaat naar de scholen om meer buitenactiviteiten te organiseren. De andere 50% gaat naar de projecten van Jantje Beton. Met dat geld zorgen zij ervoor dat meer kinderen kunnen buitenspelen.

Cookieinstellingen