Heel Goeree-Overflakkee bakt voor een ander

Foto: PR De Vogel

Deze week gaat voor de negende keer de actie ‘Heel Goeree-Overflakkee bakt’ weer van start. Bak jij mee voor een ander?

Zorgen voor elkaar door samen iets leuks te doen. En daarbij ook nog eens de ouderen en zorgverleners op Goeree-Overflakkee in het zonnetje zetten. Dat zijn de doelen van Heel Goeree-Overflakkee Bakt. Vorig jaar deed een recordaantal van 400 thuisbakkers mee aan de actie. Daardoor konden zo’n 4000 ouderen en zorgverleners worden verrast met wat lekkers. Zij kregen allemaal een heerlijk zelfgebakken stuk appeltaart!

De actie “Heel Goeree-Overflakkee Bakt”  werd eind 2014 gelanceerd. Adviesgroep De Vogel wilde samen met anderen aandacht vragen en iets leuks doen voor de ouderen in de regio. Daar is dit initiatief uit ontstaan. Door het enthousiasme waarmee mensen en bedrijven aan de slag zijn gegaan is de taartenbakactie een ongekend succes geworden. Het is inmiddels zelfs een echte traditie!

Hoe werkt het?

Het is allemaal best simpel. Als je mee wilt doen aan de actie kun je je tot 7 december aanmelden. Dat kan via de website van Adviesgroep De Vogel. Je krijgt dan een gratis pakket met spullen die je nodig hebt. Denk aan een taartdoos, een receptenkaart en alle ingrediënten. Na het bakken kun je de taart inleveren bij één van de kantoren. De Vogel zorgt ervoor dat alles wordt verdeeld onder de locaties van CuraMare, Zuidwester en Sjaloomzorg. Bak je liever voor iemand die je kent? Dan kun je de taart daar persoonlijk afleveren!

De pakketten kun je ophalen op dinsdag 13 en woensdag 14 december bij het kantoor van De Vogel in Middelharnis of Ouddorp. Het inleveren van de taart kan op dezelfde locatie op donderdag 15 en vrijdag 16 december. Om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen is er maximaal 1 pakket per huishouden.

Leerlingen en scholieren

Op dinsdag 13 december is er een speciale kick-off van de actie. Die vindt plaats op de Beroepscampus in Sommelsdijk. Twaalf groep 8-leerlingen van diverse scholen volgen dan met een aantal ouderen van Nieuw Rijsenburgh een workshop. Samen gaan ze leren hoe ze een appeltaart moeten ballen.

Dit wordt allemaal begeleid door studenten van de afdeling Horeca & Bakkerij. Zo worden jeugd en ouderen op een leuke manier met elkaar verbonden.

Nieuwe partner

De Vogel Adviesgroep werkt samen met diverse eilandelijke bedrijven. Jumbo Sperling in Ouddorp zorgt voor het recept en de ingrediënten voor het bakken van een appeltaart. Deze worden door De Vogel en Jumbo gratis beschikbaar gesteld. Daarnaast zorgt DINK voor de grafische vormgeving, Printwrx voor het drukwerk en Verpak De Jong voor de taartdozen.

En alle deelnemers zijn dus ook een belangrijke spil in de actie. Want zonder thuisbakkers, geen lekkere verrassingen voor de ouderen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen