Sinterklaas komt langs op Ouddorp Duin

Foto: Edwin Vermeulen

Dit jaar helaas geen Sinterklaas intocht in Ouddorp. Maar Sinterklaas en zijn Pieten komen wel twee keer naar Ouddorp Duin!

Op zondag 20 november en 4 december is er een groot feest. En op zondag 4 december is de Sint er zelf ook bij. Rond 12.00 uur zal hij op bezoek komen. We hebben het programma hieronder even wat breder uitgemeten.

Pietenfeest

Het hele feest begint op zondag 20 november met de voorstelling ‘Een kuist vol Sintliedjes’ van Apenoten. Speciaal voor de Sinterklaasperiode heeft deze groep een vrolijke voorstelling gemaakt. Er zijn liedjes die je misschien al kent, maar zeker ook nieuwe muziek! En wat is er aan de hand met al het snoepgoed? Alle pepernoten en speculaasjes zijn verdwenen! Het belooft een interactieve show te worden met veel muziek en lekkers. De kinderen mogen lekker meezingen en –dansen. En wat zit er toch in de kist?

In de show komen allerlei liedjes voor uit het programma dat ook op NPO Zapp te zien is. Deze nummers worden in een kleine bezetting gezongen door Nienke. Zij wordt op de piano, gitaar en ukelele begeleid. De kinderen uit het publiek kunnen met elk liedje meedoen.

Bezoek van de Sint

Op zondag 4 december is dan echt de grote dag. De dag start om 11.00 uur met de kindervoorstelling ‘Pakjespaniek’. Dit is marionettentheater van theater Lapstok. Sinterklaas vindt dat het tijd wordt dat Piet Paniek ook eens pakjes gaat bezorgen. Pepernoten strooien kan hij als de beste, maar op de stoomboot heeft hij nooit gevaren. Dat vond hij altijd te eng. Het paard van Sinterklaas durft hij niet vast te houden, want dat is te spannend. En hij durft al helemaal geen pakjes door de schoorsteen te gooien, want dat is gevaarlijk.

Maar hij moet toch zijn pietendiploma halen. Daarom heeft Sinterklaas hem de opdracht gegeven om het pakje van Pien te bezorgen. Na een lange reis op de fiets raakt hij op het laatste moment door de zenuwen het pakje kwijt. De kinderen laten al snel zien dat ze zelf ook wat pietenlef en –handigheid hebben. Lukt het hen om het pakje terug te vinden en Piet Paniek klaar te stomen voor de schoorsteenklim?

Na de voorstelling komt Sinterklaas aan op het plein van Ouddorp Duin.

Chocoladeletters en Pietenbingo

Op beide dagen zijn er extra activiteiten te doen. Zo kun je om 12.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uur chocoladeletters maken en versieren. En om 14.00 uur start er ook nog eens een echte Pietenbingo. Kaarten voor de voorstellingen, de chocoworkshops en de pietenbingo kan je gemakkelijk online kopen via houtenkaap.nl. Let op vol=vol.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen