Wie is dé Flakcake bakker van ons eiland?!

Foto: Pexels; cottonbro

Vorig jaar was er het Flakkees Kampioenschap Kruukplaetjes bakken. Dit jaar gaat het allemaal om de Flakcake!

De organisatie van de wedstrijd ligt opnieuw in handen van het Streekmuseum. Vorig jaar streden ruim 70 deelnemers om de titel ‘Koekenbakker van het jaar’. Een nieuw jaar vraagt om een nieuwe uitdaging. Een bakwedstrijd met een nieuw thema; de Flakcake.

Het woord ‘Flakcake’ spreekt voor zich; een cake met een Flakkeese twist. En wat die twist precies is? Dat mag iedere bakker zelf in gaan vullen. Eén voorwaarde is wel heel belangrijk, het baksel moet herkenbaar zijn als cake.

De strijd

Iedereen mag meedoen in deze strijd naar de titel ‘Koekenbakker van het jaar’. De complete wedstrijd bestaat uit twee rondes. Maar je kunt er ook voor kiezen om slechts aan één van de twee rondes mee te doen.

Bij de eerste ronde gaat het om de ouderwetse Flakcake, zo as bie mun moeder. Kortom; een prima cake, zonder poespas met de originele ingrediënten. Voor de tweede ronde wordt de uitdaging iets groter. Dat is Flakcade, doe mar een aandeweg. Bij dit baksel mag alle creativiteit wat betreft vorm, ingrediënten en uiterlijk uit de kast worden gehaald.

Deelname

Het inleveren van de Flakcakes kan op dinsdag 22 en woensdag 23 november tussen 13.00 en 16.30 uur in het Streekmuseum in Sommelsdijk. Meedoen kan al voor € 2,50 per wedstrijdronde. De deskundige jury zal een winnaar kiezen. Deze wordt bekend gemaakt op vrijdagavond 25 november tijdens de Flakkeese Avond.

Flakkeese Avond

De Flakkeese Avond vindt dus plaats op vrijdagavond 25 november. Dit gebeurt allemaal in het Prieel van de Staver in Sommelsdijk. Behalve de bekendmaking van de winnaar is er nog veel meer te beleven. Zo zijn er leuke sketches en worden er sterke verhalen verteld. Diverse liedjes worden in het Flakkees gezongen en er is een Flakkwiz.

Verder worden er lekkernijen uitgedeeld uit grootmoederstijd. En deze avond wordt het nieuwe boek van oud-Flakkeeënaar Joost Drenthe gepresenteerd. Dit pareltje staat bol van de Flakkeese ‘uutdruksels’, verhalen en eigenaardigheden.

Deze avond wil je dus niet missen. Koop snel je kaarten via de website van het Streekmuseum!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen