Volg theaterles in de Houten Kaap in Ouddorp

Foto: PR Strandtheater Houten Kaap

Ben jij een acteur in de dop? Dan is dit bericht voor jou! Op vrijdag 30 september start de Houten Aap Theaterschool in strandtheater Houten Kaap op Ouddorp Duin.

In een eerste blok van 10 lessen maken kinderen én volwassenen kennis met theater. Na dit eerste blok, start je in januari met een cursus. Hierbij werk je naar een eindproductie toe. Deze wordt net voor de zomervakantie afgerond.

“Al sinds de opening van het strandtheater zijn we op zoek geweest naar de juiste theaterproducent. Deze moet passen bij onze droom om kinderen eindelijk eens kennis te laten maken met theaterles. We zijn super trots dat het nu gelukt is,” zegt Simone Baaijens. Zij is manager van het strandtheater. “We hebben nu gewoon onze eigen (jeugd)theaterschool. Ik ben heel enthousiast om te gaan beginnen.”

Mark van Vliet 

Mark van Vliet is een zeer ervaren theatermaker. Hij heeft al diverse kinderproducties gemaakt en geeft al jaren les. Hij is een creatieve wervelwind een en positieve en energieke docent. Hij stimuleert groei bij zijn leerlingen. Mark is een gevoelig en veelzijdig theaterdier en een vrij lange meneer met een gezonde dosis humor en zelfspot. Van Vliet staat bekend om zijn energieke en muzikale stijl. Hij toert dan ook al jaren met zijn jeugdvoorstellingen door Nederland en België.

In zijn voorstellingen komen bekende melodieën op aansprekende wijze tot leven op het podium. En dat alles verpakt in avontuur. Het herkenbare verhaal en de kleurrijke personages sluiten perfect aan op de belevingswereld van kinderen. Daarnaast is hij ook docent en regisseur.

Theater geeft je zelfvertrouwen

Hoe praat een koningin met kiespijn? Hoe loopt een verliefde generaal? Hoe speel je dat je in een achtbaan zit? En hoe kijkt een chagrijnige kiwi? In de theaterlessen van Mark van Vliet staat spelplezier voorop. De gekste, meest ontroerende, engste, grappigste en allermooiste verhalen maak je samen op de spelvloer. In een veilige en open sfeer ga je ontdekken wie je bent en wat je talenten zijn. Je fantasie en creativiteit krijgen een enorme boost.

Je gaat vol enthousiasme diverse personages, emoties en situaties uitproberen. Theaterles laat je zelfvertrouwen en bewustzijn groeien om jezelf vol trots te presenteren aan de buitenwereld. Je sociale vaardigheden nemen toe omdat je je gemakkelijk leert inleven in een rol of personage. Terwijl je samen veel lol hebt, leer je ongemerkt om sterker in je schoenen te staan. Je wordt rustiger, meer gefocust en zit beter in je lijf. Maar je weet ook flexibeler om te gaan met onverwachte situaties.

De lessen geven je de ruimte om je eigen ideeën en verhalen in te zetten. Je gaat samen met de groep op ontdekkingsreis.

Doe mee

Is dit allemaal nou echt iets voor jou? Geef je dan snel op via de website van de Houten Kaap. Er zijn vijf verschillende leeftijdsgroepen die op vrijdag 30 september van start gaan. De lessen zijn iedere vrijdagmiddag en –avond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen