Goedemorgen, het is vandaag woensdag 3 augustus

Foto: Afbeelding van Jill Wellington via Pixabay

Watermeloen. Een heerlijk stukje fruit dat lekker verfrissend is en daardoor echt bij de zomer past. Laat het vandaag nou net de dag van de watermeloen zijn.

Door Sam Fish

Het kopen van een hele watermeloen kan een pittig klusje zijn. Niet alleen zijn ze zwaar om mee te nemen. Het is aan de buitenkant ook niet altijd even goed te zien hoe ze aan de binnenkant zijn. Misschien heb je wel een hele kruimelige watermeloen of eentje met maar weinig vruchtvlees en veel schil. Weinig pitjes of juist heel veel. En misschien is hij wel heel droog. Het is een kunstje om erachter te komen welke je mee naar huis moet nemen en welke juist echt niet.

De normale watermeloen is rond of ovaal. Maar wist je dat ze in Japan watermeloenen groeien in de vorm van een kubus? De vorm zorgt ervoor dat ze makkelijker te vervoeren zijn. Ze zijn alleen wel twee keer duurder dan een ronde watermeloen. En dan zijn er zelfs nog piramidevormige watermeloenen!

Weerbericht

We beginnen met flink wat zonneschijn, maar er kan af en toe wat bewolking voorkomen. Dit is vooral in het westen het geval, maar het stelt niet veel voor. De zon die blijft de rest van de dag ook flink schijnen. Vooral in het noorden en westen komt wat sluierbewolking voor. Er staat een zwakke tot matige zuidwestelijke wind. Hier op het eiland wordt het vandaag zo’n 27 graden.

Bron: Weer.nl

Houd de agenda in de gaten!

Er is weer van alles mogelijk als het gaat om het organiseren van evenementen en activiteiten. Er zijn ook alweer diverse activiteiten toegevoegd aan de agenda. Check die daarom zeker regelmatig. Hij wordt bijgevuld zodra er een evenement wordt ingestuurd. En dat kun jij ook doen! Ben je iets aan het organiseren en wil je het in onze agenda hebben? Stuur dan alle informatie in een e-mail naar [email protected].

Check hier de volledige agenda! En let goed op, er staan ook activiteiten in waarbij je je vooraf moet aanmelden!

Thema van de dag

Verder is het ook de dag van de borrelnootjes. En we kijken even terug naar de geschiedenis. Want op deze dag in…

 • 1492 vertrok Columbus met drie schepen om Indië te vinden langs de westelijke route.
 • 1720 woedde er een brand in het Louvre. Deze brand legde de werkplaats van meubelmaker André-Charles Boulle volledig in de as.
 • 1947 werd Theo Middelkamp in Reims (Frankrijk) de eerste Nederlandse wereldkampioen wielrennen op de weg.
 • 2011 nam keeper Edwin van der Sar na 21 jaar afscheid van het betaalde voetbal.
 • 2015 vielen in Alphen aan den Rijn twee bouwkranen met een brugdeel om. Deze komen terecht op vier huizen, een café en twee winkels. Eén iemand raakt licht gewond, een hond overleeft het niet.

Uitgelicht

Let op! Vanaf vanmorgen 10.00 uur geeft Rijkswaterstaat een hitteprotocol af. Op sommige plekken in Nederland kunnen we namelijk de 33 graden aantikken. Met die hitte is het niet goed om langs de weg te staan. Daarom zetten ze extra mensen in om gestrande automobilisten op te vangen.
En dat de Watersnoodramp nooit vergeten mag worden is een feit. Er wordt dan ook een hoop gedaan om de herinneringen levend te houden. Daar is nu nog een nieuw herdenkingsmiddel bijgekomen. Er zijn namelijk stroomgatzuilen geplaatst. Dit gebeurde onder meer op de dijk bij Stellendam.

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en/of volg ons op Facebook!

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

 • Fabian Sporkslede – Voetballer – 29
 • Frits Dantuma – Voetballer – 30
 • Mandy Mulder – Zeilster – 35
 • Albert Kraus – Kickbokser – 42
 • Wilburt Need – Voetbaldoelman – 44
 • Tania Kross – Operazangeres – 46
 • Cindy Pielstroom – Presentatrice – 52
 • Skin – Brits zangeres – 55
 • Elles Voskes – Zwemster – 58
 • Henk Baars – Wielrenner – 62

Dossier: De dag van
Cookieinstellingen