Veertiende Havenconcert Goedereede groot succes

Foto: PR Havenconcert Goedereede

Het publiek van het Havenconcert beleefde een geweldige avond op zaterdag 2 juli. In de haven van Goedereede is een fantastisch muziekprogramma neergezet.

Het publiek genoot met volle teugen van de artiesten op het drijvende ponton in de Goereese Haven. Het Havenconcert was dan ook een schitterende afsluiter van het Havenconcert Weekend 2022. De organisatie is meer dan tevreden en kan terugkijken op een schitterende editie.

Het feest begon al op vrijdagochtend 1 juli met het Havenconcert Junior. Ruim 300 kinderen van diverse basisscholen op het eiland woonden de interactieve voorstelling ‘Be Mozart’ bij. Ton Meijer nam de kinderen mee door het leven van Wolfgang Amadeus Mozart. Daarbij werd hij vergezeld door sopraan Marijje van Stralen, violiste Joanna Trzcionkowska, cellist Fred Edelen en Christina Edelen op klavecimbel.

Open Podium

Nieuw was het Havenconcert Open Podium op vrijdagmiddag. Goeree-Overflakkee heeft veel muzikaal talent, dat nu de kans kreeg om op te treden op een fantastisch podium. Iedereen was uitgenodigd zich op te geven. De aanmeldingen waren dan ook overweldigend, zodat er een zeer gevarieerd programma was.

Van klassiek tot pop/rock en van Alpen- tot dweilmuziek. Maar liefst dertien acts waren er op het ponton te zien. Alle acts waren de moeite waard. Vooral de variatie leek het publiek aan te spreken. Iedereen had zo zijn eigen favorieten en voor elk genre waren er fans aanwezig. Bestuurslid van de Stichting Havenconcert en spreekstalmeester Mike van Noordennen leidde het publiek door de avond heen. Dat deed hij samen met DJ Jorg Moerkerk. Hij draaide muziek tijdens de opbouwtijd van de verschillende acts.

De avond vloog om. Het was zo elf uur. Het experiment, dat het Open Podium was, is volgens de organisatie meer dan geslaagd. Het was gezellig druk rond de haven.

Havenconcert

Het Havenconcert op zaterdagavond had een prachtig affiche. Het voorprogramma bestond uit muziek van beiaardier Hans van Heemst op het carillon van de toren. Daarna opende presentator Patrick Polie de avond gevolgd door Koninklijke fanfare Apollo onder leiding van Alex Thyssen. Het fanfareorkest speelde vrolijke melodieën en sloten af met het aanstekelijke Des Lacs du Connemara. Daarbij klapte het publiek enthousiast mee. De toon van de avond was met dit vlekkeloze optreden direct gezet.

Wereldster harpiste Lavinia Meijer betrad als tweede artiest van de avond het ponton. Velen waren speciaal naar het concert gekomen om haar live te kunnen zien spelen. Artiesten van haar kaliber zijn doorgaans niet te vinden op kleinschalige evenementen in de regio. Veel mensen leken dat te beseffen. Het publiek rond de haven luisterde muisstil naar haar optreden. De staande ovatie na afloop zei genoeg.

Dansen

Na een kort changement betrad Gerard Alderliefste & Friends het podium. Alderliefste blaast al jaren Frans hitrepertoire nieuw leven in. Hij speelde bekende Franse hits. Hoewel niet iedereen tekstvast was in het Frans, zong iedereen mee waar ie kon, neuriede of danste. Waar nog geen artiest in al deze edities van het Havenconcert het gelukt is een publiek zó voor zich in te nemen, deed Gerard Alderliefste dat moeiteloos met zijn ‘amies’. Met Non non rien ná changé in de toegift klonk het allerlaatste nummer van het Havenconcert 2022.

Reacties

Rien Slagter is voorzitter van het bestuur van de Stichting Havenconcert Goedereede. Hij was zeer verheugd na afloop. “Alles viel op zijn plek. De fantastische artiesten, de grote opkomst, het enthousiasme van het publiek en het mooie weer. Het was een schitterend gezicht; al die mensen klappend en dansend rond de haven. We hebben zoveel mooie reacties gekregen. We zullen wel flink aan de bak moeten om volgend jaar wederom zo’n mooie avond te presenteren, maar de ambitie is er. Het is bovendien nog even spannend hoe het gaat met de financiën. De subsidie van de gemeente loopt dit jaar af. En subsidie is nu eenmaal essentieel voor het voortbestaan van dit evenement.”

Cookieinstellingen