Open Podium Havenconcert gevuld met talent!

Foto: PR Stichting Havenconcert Goedereede

Het Havenconcert Goedereede is een weekend vol muziek en plezier. Zo wordt de vrijdagavond ingevuld met een open podium waar het eilandelijke talent zichzelf kan laten horen!

Goeree-Overflakkee barst van het muzikale talent. Zij krijgen nu de kans om op te treden op een fantastisch podium in de haven van Goedereede. Denk aan talent van een muziek- of dansschool. Maar ook (school)bandjes en amateurzanggezelschappen. Iedereen en elk genre is welkom op dit open podium.

Open podium

“Eigenlijk hadden ze het er binnen het bestuur al jaren over. Wat zonde dat zo’n mooi podium niet gebruikt wordt op vrijdagavond. Het ligt er en dan gebeurt er niets. We zijn heel blij dat daar nu met het Havenconcert Open Podium verandering in komt,” aldus Hester Tanis van de Stichting Havenconcert Goedereede. “We organiseren nu dit jaar voor het eerst dit Open Podium, als experiment. De aanmeldingen en reacties waren zo overweldigend, dat we er eigenlijk al stiekem vanuit gaan dat het Havenconcert Open Podium wel een blijvertje zal zijn.”

Het leuke van het Open Podium is dat alles mag! “Toch kregen we regelmatig de vraag of ze wel pasten tussen de rest van de acts, of de opmerking dat ze zich wel wilden aanpassen aan de wensen van de organisatie. Dat was nu net niét de bedoeling. Juist die variëteit vinden wij het leukst van het Open Podium. Dat het ook gelukt is het ponton te vullen met verschillende stijlen, vinden we geweldig. Van klassiek tot pop/rock en van Alpen- tot dweilmuziek, het staat er allemaal. Gevolg van deze opzet is natuurlijk, dat iedereen andere favorieten zal hebben en niet iedereen alles even leuk zal vinden. Maar door alle afwisseling er is écht voor elk wat wils.”

Acts

Er staan maar liefst dertien acts op het programma van het open podium. Hester doet een greep uit het programma: “Er is de 13-jarige Isa Vlietland. Zij heeft de droom ooit eens voor een vol Ahoy te staan en brengt deze avond het liedje ‘Another Love’ ten gehore. Maar ook Laura Paasse van 15, die al meer dan haar halve leven piano speelt en het klassieke ‘Sailing across the celestial sea’ van Greg Marony zal spelen.”

En er zijn ook bandjes. “Pepijn op zang en bas, Jeroen op drums en gitarist Bas vormen samen de band Baneham. Ook zij zijn erbij. Ze voegen muzikale invloeden uit de rock, metal, funk en grunge samen tot een moderne vorm van grunge. Ze lieten ons weten het vlees van de botten te kunnen spelen. Danny Yellow is geboren en getogen in Sommelsdijk. Hij trakteert het publiek met zijn gitaar op oude jazz en relaxte popmuziek. En dan is er Hanna Manokina, professioneel componiste, piano- en muzieklerares uit Kiev, die plaatsneemt op het ponton in de haven. Samen met haar dochter Solomiina op viool, treedt ze voor het eerst op in Nederland na hun vlucht uit Oekraïne. Dat is toch allemaal gevarieerd, of niet?”

Maar dat is nog niet alles. Ook de muziek uit de Alpenlanden is vertegenwoordigd op 1 juli met Die Grevelinger Musikanten. “We hebben begrepen, dat een van de trompettisten uit het gezelschap kan jodelen! Dus dat belooft wat!”

Nog veel meer

Ook Millfist, de pop en rock coverband, bekend van de Flakkeese dagen, maakt zijn opwachting. Hester raakt steeds enthousiaster als ze het over de acts heeft. “We hebben er enorm veel zin in! Het Kriekel Streetdance groepje uit Goedereede heeft zich ook aangemeld. Eloise Grinwis uit Ouddorp heeft een paar popnummers uitgekozen om te zingen. Sara van Papendal uit Middelharnis speelt een Concert nr. 5 in D major van Seitz op viool. Ze wordt hierbij begeleid op piano. Isa ’t Mannetje is groot fan van Miss Montreal, dus natuurlijk gaat zij een nummer van haar zingen.”

De avond wordt afgesloten met de dweilband De Vromme Blaezers met leden uit Goedereede, Ouddorp en Stellendam. “Zelf zingen ze niet, maar dat mag het publiek natuurlijk wel doen! Ze hebben al beloofd dat ‘Het kleine café aan de haven’ en ‘Jan Klaassen de trompetter’ sowieso over de haven zullen klinken! De momenten tussen de acts door – waar soms korter, soms langer – een en ander opgebouwd zal moeten worden, zal Jorg Moerkerk voor zijn rekening nemen. Hij is een super enthousiaste 21-jarige DJ uit Ouddorp.”

Mooie avond

De organisatie belooft dat het een mooie avond wordt met een grote variatie aan muziek en talent. “Met zoveel talent van het eiland en lekker zomerweer kan deze avond niet stuk gaan.”

Het Open Podium start om 17.00 uur. Zie voor meer informatie de website van het evenement.

Cookieinstellingen