Groene trainees gezocht voor Nature Impact Days

Foto: IVN Natuureducatie

Op 27 en 28 augustus zijn de Nature Impact Days. Honderden jongeren gaan op deze dagen op 25 groene locaties toffe natuurklussen doen.

Broedeilandjes aanleggen voor vogels, Tiny Forests onderhouden en nog veel meer. Maar dit kan allemaal niet gebeuren zonder organisatie. IVN Natuureducatie en Zuid-Hollands Landschap zoeken daarom groene trainees. Het is aan hen om dit jaar de Nature Impact Days te gaan organiseren.

Het traineeship vindt plaats in juli en augustus. De deelnemers werken dan aan hun vaardigheden op het gebied van event-management. Maar ook hun communicatie wordt onder handen genomen én ze doen kennis op over natuurbeheer. Ze leren daarnaast verschillende organisaties in de groene sector van dichtbij kennen.

Aandacht

De natuur heeft onze aandacht hard nodig. We nemen als mens steeds meer ruimte in. Daardoor wordt ons landschap, de planten en diersoorten in hun bestaan bedreigd. Gelukkig maken dagelijks duizenden mensen zich samen sterk voor het herstel en behoud van de natuur. Groene vrijwilligers zorgen samen voor het enthousiasme, betrokkenheid en de handjes die nodig zijn om al het werk gedaan te krijgen.

Voor en door jongeren

Jongeren zijn op dit moment ondervertegenwoordigd in het groene vrijwilligerswerk. Daar brengen IVN en het Zuid-Hollandse Landschap graag verandering in. Via de Nature Impact Days maken jongeren op een laagdrempelige manier kennis met natuur en groen vrijwilligerswerk. Het evenement is georganiseerd voor en door jongeren. De trainees adviseren de deelnemende locaties bij het opzetten van een inspirerend programma. Daarnaast ondersteunen zij bij het werven voor jongeren. Daaronder valt ook het actief beheren van de sociale media-kanalen.

Het traineeship is een kans om te werken aan eigen vaardigheden. Zeker op het gebied van event-management, communicatie en werken met sociale media. Ze krijgen een mentor toegewezen. Met hen bespreken ze meerdere keren hun ontwikkeldoelen. Ook volgens ze diverse workshops. Tot slot krijgen ze een kijkje in de keuken van zowel IVN als het Zuid-Hollandse Landschap.

Aanmelden

Ben jij tussen de 16 en 27 jaar oud en zie jij zo’n traineeship helemaal zitten? Heb je een groen hart vol ideeën en steek je graag de handen uit de mouwen voor de natuur? Meld je dan snel aan via de website van de organisatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen