Wijziging openingstijden, cursus en hulp gezocht

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

De bibliotheek Zuid-Hollandse Delta doet elke maand weer haar best om activiteiten te organiseren. Maar daar is meer hulp bij nodig.

Voor de komende tijd staat er een cursus op de planning. Maar op andere gebieden zijn er vrijwilligers nodig om alles te kunnen realiseren voor de leden van de bibliotheek. Aanmelden voor de activiteiten of als vrijwilliger kan aan de balie van een bibliotheek in de buurt. Je kunt ook kijken op de website van de bieb.

Klik & Tik Veilig Online

Om internetfraude te voorkomen is het handig om te weten hoe je veilig online bent. Om je daarbij te helpen organiseert de bibliotheek de cursus Klik & Tik Veilig Online. Hier leer je de 7 Gouden Regels voor veilig internetten. Want hoe herken je een (on)veilige website? Hoe kies je een sterk wachtwoord? En waar moet je op letten bij het online betalen?

Wanneer deze gouden regels bekend zijn, wordt er geoefend met het toepassen ervan. De cursus start op donderdag 23 juni in de bibliotheek van Middelharnis. De les duurt van 10.00 tot 12.00 uur en is helemaal gratis. Ook als je niet lid bent van de bieb.

Openingstijden Ouddorp

De openingstijden van de bibliotheek in Ouddorp zijn veranderd. Sinds kort kan deze vestiging ook weer op dinsdagmiddag en vrijdagochtend worden bezocht. Daarmee is de bibliotheek nu geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. En op zaterdag kun je er van 10.00 tot 12.00 uur terecht.

Vrijwilliger Boek aan huis

Iedereen kan bij de bibliotheek een boek lenen. Ook mensen die niet meer zelf naar de bibliotheek kunnen komen. De service ‘Boek aan huis’ is voor iedereen die niet naar de bieb kan komen, maar wel boeken wil lenen. Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta is daarom opzoek naar vrijwilligers voor deze service.

Vrijwilligers van Boek aan Huis zijn het vaste gezicht en brengen boeken bij leden thuis. Eén keer in de zes weken worden nieuwe boeken bij de leden afgeleverd. De gelezen boeken worden dan ook weer meegenomen. Is dit wat voor jou? Meld je dan aan bij de balie van de bieb in de buurt of stuur een e-mail naar [email protected].

Vrijwilliger VoorleesExpress

Ieder jaar verlaat gemiddeld 1 op de 5 kinderen de basisschool met een taalachterstand. De VoorleesExpress brengt daar verandering in. En dus is de bibliotheek opzoek naar vrijwilligers om hierbij te helpen. Zo ga je als vrijwilliger thuis bij mensen voorlezen, of je kunt coördinator worden van de VoorleesExpress. Alles is mogelijk en zo help je gezamenlijk mee aan het stimuleren van de taalontwikkeling bij gezinnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen