Expeditie Haringvliet: beleef de natuur en cultuur

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Een dagje uit combineren met een prachtige vaartocht over het Haringvliet? Dat is ook deze zomer weer mogelijk met de Expeditie Haringvliet!

Aan boord van het schip van Blue Amigo kun je genieten van al het moois wat het Haringvliet te bieden heeft. Het schip meert aan in Stellendam, Hellevoetsluis, Middelharnis, Tiengemeten en Willemstad. Daarnaast zijn er dit jaar ook vertrek- en eindpunten in Dordrecht en Zwijndrecht. Dat maakt de Expeditie Haringvliet het perfecte vervoersmiddel voor een dagje uit.

Dagje uit

De expeditie kent een breed aanbod, er is echt voor ieder wat wils. Voor wie van de natuur houdt, is dit dé manier om mooie plekken te bezoeken. Ook is het een leuke manier om kennis te maken met de dieren op, in en rond het Haringvliet. Ben je toch meer van het shoppen? Combineer de tocht dan bijvoorbeeld met een dagje winkelen in Hellevoetsluis.

Vanaf het schip kun je ook nog met een treintje naar het centrum van Middelharnis en Sommelsdijk. Of bezoek Willemstad en de forten tijdens een middagje cultuur snuiven. De expeditie biedt daarnaast ruimte voor een uitje met het hele gezin. Zo kunnen kinderen namelijk heerlijk spelen bij de natuurspeelplaats op Tiengemeten.

Blue Amigo

De vaarverbinding over het Haringvliet is ontstaan in 2016. Het was een activiteit van het Droomfondsproject Haringvliet, met financiële steun van de Nationale Postcode Loterij. Ook de provincie Zuid-Holland droeg bij aan het initiatief. Sinds 2018 ligt de organisatie in handen van de omliggende gemeenten. Dat zijn Hellevoetsluis, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Moerdijk. De provincie Zuid-Holland is er ook nog steeds bij aangesloten.

Jaarlijks maken duizenden mensen gebruik van de recreatieve vaarverbinding. Dit jaar verzorgt Blue Amigo de expeditie. Dit bedrijf maakt al ruim 50 jaar verbindingen over water in Nederland. Blue Amigo is enthousiast om aan de slag te gaan voor Expeditie Haringvliet. Het bedrijf ziet het als een kansrijke opdracht. Het is immers een gebied met aantrekkelijke bestemmingen.

Vaar mee!

Wil je een dagje mee met Expeditie Haringvliet? Kijk dan op de website van de expeditie voor alle informatie. Hier zal binnenkort het vaarschema van 2022 worden gepubliceerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen