Dit is de Bestseller Top 60 van week 20 in 2022

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 20 in 2022.

Een totaal nieuwe top 3 deze week in de Bestseller 60. Die bestaat namelijk uit drie nieuwe binnenkomers. De nummer één positie is voor het boek ‘De kracht van keuze’ van Kelly Weekers. De tweede plek is voor ‘Eigen welzijn eerst’ van Roxane van Iperen. En de top 3 wordt afgesloten door ‘Wormmaan’ van Mariken Heitman.

Maar dit zijn niet de enige nieuwe binnenkomers. De nummer één van vorige week wordt namelijk ingesloten. Vorige week stond het boek ‘Roadtrip’ van Suzanne Vermeer op nummer één. Die staat deze week op plaats vier. En op vijf staat het boek ‘Schaduwstad’ van David Baldacci, ook een nieuwe binnenkomer.

Verder zijn er wat kleine verschuivingen te zien. En is er nog één kleine stijger. Zo is het boek ‘De Zoete Zusjes moppenboek’ van plaats 15 naar plaats 10 gestegen. En ‘Aleksandra’ ging deze week van 11 naar 8.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (-) Kelly Weekers – De kracht van keuze
  2. (-) Roxane van Iperen – Eigen welzijn eerst
  3. (-) Mariken Heitman – Wormmaan
  4. (1) Suzanne Vermeer – Roadtrip
  5. (-) David Baldacci – Schaduwstad
  6. (6) Charlie Mackesy – De jongen, de mol, de vos en het paard
  7. (2) Nicci French – De gunst
  8. (11) Lisa Weeda – Aleksandra
  9. (5) Delia Owens – Daar waar de rivierkreeften zingen
  10. (15) Hanneke de Zoete – De Zoete Zusjes moppenboek

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen