Boekpresentatie over Flakkees Koeienwachtertje

Foto: PR Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Op dinsdagavond 17 mei is er de presentatie van het boek ‘Grote avonturen beginnen klein’. Het boek is geschreven door auteur Ton Oomes en gaat over een Flakkees koeienwachtertje uit de Gouden Eeuw.

Na het schrijven van columns, een kinderboek en enkele romans, neemt Ton de lezer dit keer mee in een historisch boerenroman. Hij beschrijft beeldend en liefdevol hoe het leven er in de tijd 1670-1725 voor een koeienwachtertje uit moet hebben gezien. Hij gunt de lezer een blik in een onbekende eilandcultuur. Deze heeft altijd in de schaduw gestaan van de veel bekendere Hollandse en stedelijke cultuur uit de geschiedenisboeken.

Ontmoeting met Meindert Hobbema

‘Grote avonturen beginnen klein’ beschrijft het leven van Brammetje Dingeman. Hij trekt er dagelijks op uit met een tiental koeien. Zijn bezigheden tijdens het waken is het tekenen en schilderen van de natuur. De boeren in de dorpen op het eiland worden bedreigd met brandbrieven. Brammetje ontmoet Teun Sippel, een landloper. Maar is deze Teun te vertrouwen? Heeft hij iets te maken met de branden? Ook ontmoet hij kunstschilder Meindert Hobbema. En wat hebben de Schout en Schepenen van Sommelsdijk met zijn verblijf in Amsterdam te maken?

Het is een verhaal van een onverwoestbare jongen. Ondanks geweld en verlies houdt hij hoop om zelf een krachtige man te worden.

Lees het zelf

De boekpresentatie is op dinsdagavond 17 mei om 20.00 uur. De locatie is aan de Voorstraat 35 in Sommelsdijk en de deuren openen om 19.30 uur. Het eerste exemplaar van het boek wordt deze avond uitgereikt. Daarna is het te koop voor € 20,95 euro per stuk. De opbrengst ervan gaat naar het Streekmuseum. De entree is deze avond helemaal gratis.

Tijdens deze avond geeft de zoon van Ton, Tony, een minilezing met de titel ‘Gouden Streken’. Hij vertelt over de stijlen en stromingen en hoe zich deze ontwikkelden in de schilderkunst van de Gouden Eeuw. Het geheel wordt afgewisseld met muziek van Wim van Ham.

Cookieinstellingen