Flakkeese Dagen dit jaar in een ander jasje

Foto: Peter Jacobs

Jawel, na twee jaar corona mag het weer. De Flakkeese Dagen zijn terug van weggeweest. Op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei kun je weer genieten van veel muziek en gezelligheid!

Door Sam Fish

Toch is het niet als vroeger. Hoewel de gelijkenissen groot zijn, is het festival dit jaar in iets andere vorm. Nog steeds twee podia, zes bars, lekker eten, veel gezelligheid en goede muziek. Maar dit keer zonder tenten en op een nieuwe locatie, namelijk het festivalterrein naast de velden van de Jonge Spartaan. Toch stond het festival even op losse schroeven.

“We zijn een maand opgeschoven,” vertelt Annet Horselenberg van Popstichting Jailhouse.  “Tijdens dit weekend in mei zijn er nog vele andere festivals. De veiligheidsregio was bang dat het niet goed beveiligd kon worden, omdat er niet genoeg personeel beschikbaar was. Maar we hebben kunnen uitleggen dat we dat altijd zelf regelen. Eigen beveiliging en eigen EHBO op het terrein. En omdat er nooit een incident is geweest heeft ook de burgemeester een goed woordje voor ons gedaan. Daar zijn we echt heel dankbaar voor.”

Open Air editie

En dus kon de organisatie snel aan de slag gaan met het plannen van het festival. Inmiddels is alles zo goed als rond. Zo is er een programma met 21 bandjes, 2 dj’s en een silent disco. Er komen zes bars op het terrein te staan en er zijn plannen voor een apenrots. “Het plan is een piramide van pallets met daarop zitzakken,” legt Amber Martens, eveneens van Jailhouse, uit. “Een lekker plekje om te zitten en genieten dus, maar onderling is dat nu uitgeroepen tot de apenrots. Die naam mag ook wel blijven.”

Anders dit jaar is dus dat er geen tenten zijn en ook is de koffiecorner verdwenen. Maar geen nood, de mannen van Brandstof Koffie zorgen er gewoon voor dat niemand zonder dat zwarte goud komt te zitten. Daarnaaast verzorgen Bierbrouwerij Solaes en ‘Van land tot Pan’ een proeverij tijdens het festival. Ook staat er een pizzabus van Sylvano en is er een wagen van Eetwinkel ‘t Hoekje. En voor iedereen die dan nog ruimte heeft voor een toetje kan terecht bij IJs van Kruik.

Programma

Zoals gezegd is ook het programma rond. Uiteraard is dit onder voorbehoud, als er een bandje onverhoopt uitvalt, kan er nog geschoven worden. Die verantwoordelijkheid ligt bij Klaasjan Smit. “We hadden aardig wat aanmeldingen binnengekregen. Er zijn alleen wat acts afgevallen doordat het festival een maand verplaatst is,” vertelt hij. “Maar we hebben er een mooie line-up van gemaakt. Er is echt voor iedereen wel wat leuks. Zo zijn er oudgedienden als Way Beyond, Millfist en Charades. Er is dit jaar nieuwe aanwas in de vorm van de Funky Flamingo’s en een ABBA tribute band. Er is een comeback van de band Bad Luck. En de zaterdag wordt traditiegetrouw geopend door Goldfish.”

De line-up gaat dan ook van metal tot pop. Zingen, dansen, springen en helemaal losgaan, dat is wat je staat te wachten tijdens deze editie van de Flakkeese Dagen. Het volledige programma is te vinden op de website van de organisatie. Maar op dinsdag 24 mei is het ook allemaal terug te vinden in Groot Goeree-Overflakkee.

Tickets

Wil jij deze nieuwe en bijzondere Flakkeese Dagen editie nou echt niet missen? Koop dan snel een ticket! Een dagticket kost in de voorverkoop 15 euro en aan de deur € 17,50. Een weekendkaart is 25 euro in de voorverkoop en € 27,50 aan de deur. De tickets zijn, alleen met contant geld, verkrijgbaar bij de tabakswinkel op D’n Diek in Middelharnis. Maar ook online kun je tickets kopen, dan komt er nog 2 euro aan servicekosten bij.

Wil je meedoen als vrijwilliger? Stuur dan een e-mail naar [email protected]. Wil je donateur of sponsor worden van het festival? Neem dan ook contact op met de organisatie. “Graag zelfs,” zegt Annet. “We organiseren dit festival zonder subsidie, dus alle hulp is welkom!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen