Dit is de Bestseller Top 60 van week 15 in 2022

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 15 in 2022.

Er is een verschuiving zichtbaar in de top 4 van de Bestseller 60. Zo zien we dat de nummers 1, 2 en 4 deze week nieuw zijn binnengekomen. Op de derde plaats staat een hoge stijger, die kwam vanaf plek 21. Dit is waarschijnlijk te herleiden naar de Boekenweek die deze week plaatsvindt. Deze duurt nog tot en met 18 april.

De nieuwe nummer één wordt deze week ingenomen door ‘Het warmtefort’ van Marieke Lucas Rijneveld. Het is een Boekenweekessay dat nu al meteen in herdruk komt. En volgens het CPNB is dat uitzonderlijk. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2014. Toen ging het om het ‘Arctisch Dagboek’ van Jelle Brandt Corstius.

Op de tweede plek staat ‘De gunst’ van Nicci French. En op drie staat Pieter Waterdrinker met zijn boek ‘Biecht aan mijn vrouw’. De derde nieuwe binnenkomer is ‘Als de hemel genoeg ruimte heeft’ van Splinter Chabot.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (-) Marieke Lucas Rijneveld – Het warmtefort
  2. (-) Nicci French – De gunst
  3. (21) Pieter Waterdrinker – Biecht aan mijn vrouw
  4. (-) Splinter Chabot – Als de hemel genoeg ruimte heeft
  5. (1) Lisa Weeda – Aleksandra
  6. (4) Charlie Mackesy – De jongen, de mol, de vos en het paard
  7. (5) Paul Verhaege – Intieme vrienden
  8. (10) Suzan Smit – De wijsheid van de heks
  9. (6) Isabel Allende – Violeta
  10. (3) Hanneke de Zoete – De Zoete Zusjes moppenboek

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen