Jongerenwerk in actie voor Oekraïense vluchtelingen

Foto: Sam Fish

Dat jongerenwerk goed werk doet, dat is al bekend. Maar nu zet de organisatie zich samen met de jongeren in voor de vluchtelingen uit Oekraïne.

Door Sam Fish

Het initiatief kwam bij de 18-jarige Femke Nieuwenhuijzen vandaan. Haar tante in Werkhoven heeft een familie opgevangen en spullen verzameld voor andere vluchtelingen in de buurt. Dat inspireerde Femke om hier ook de handen uit de mouwen te steken.

“Ik wilde graag iets voor hen doen,” vertelt ze. “Ik ben blij dat Jongerenwerk ook enthousiast is en dat we dit samen kunnen doen.” Medewerkster Elycia is alleen maar trots op Femke. “Ik vind het heel bijzonder dat iemand van haar leeftijd zich zo wil inzetten voor anderen. Dat soort initiatieven moet je stimuleren, dus we helpen graag.”

De actie

De komende tijd is het de bedoeling dat er zoveel mogelijk spullen worden ingezameld voor de vluchtelingen. De gemeente heeft laten weten dat het centrale punt daarvoor de kringloopwinkels is. Toch verzamelt Jongerenwerk de spullen in het JongerenActiviteitenCentrum (JAC) aan de Molenlaan in Middelharnis.

“We zamelen niet alleen in voor de vluchtelingen in de opvang van Dirksland,” vertelt Femke. “Er is ook een man in Oude-Tonge die regelmatig heen en weer rijdt naar Oekraïne om spullen af te leveren. Dat kan bijvoorbeeld ook voedsel en drinken zijn. Ook de mensen die vluchtelingen bij hen thuis opvangen en spullen nodig hebben kunnen hier terecht. En als de kringloop iets specifieks nodig heeft, dan kunnen wij daar natuurlijk altijd bij helpen.”

Jongerenwerk zorgt er dus 100 procent voor dat alle spullen goed terecht komen. Inleveren bij het JAC kan op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 14.00 tot 22.00 uur. Op donderdagavond is het inleveren mogelijk van 19.00 tot 22.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen