Goedemorgen, het is vandaag maandag 7 maart

Foto: Pixabay

In het dagelijks leven spelen er belangrijke dingen in de samenleving. Zowel dichtbij als ver van je bed. Maar zorg dat je stem gehoord wordt.

Door Sam Fish

Bij veel dingen lijkt het alsof onze meningen en ideeën niets uitmaken. Maar zolang we niet proberen om gehoord te worden, gaat er ook niets gebeuren. Heb je dus ergens ideeën over, klop dan aan bij de mensen die daarover gaan. Zorg ervoor dat ze je aanhoren en wie weet maak je wel een verschil voor de samenleving.

Een van de manieren om je te laten horen is door te stemmen. Door naar de stembussen te gaan is er een hoop mogelijk. Kijk maar naar de gemeenteraadsverkiezingen op Goeree-Overflakkee een paar jaar geleden. De SGP was altijd de grote leider in de gemeente, nu delen ze die rol met de VKGO. Zo zie je maar, dat als meer mensen naar de stembussen gaan, dat er zeker wel een hoop mogelijk is. Want als je helemaal niet gaat, gaat jouw stem automatisch naar de grootste partij. Ga je wel, maar kruis je twee hokjes aan, dan wordt je stem vernietigd en krijgt niemand deze. En ga je wel en doe je alles volgens het boekje en breng je echt een stem uit, wie weet wat er dan gebeurt.

Alles is mogelijk, als je maar zorgt dat je gehoord wordt. Dus ga stemmen volgende week!

Weerbericht

We starten de dag op veel plekken zonnig. Maar vooral in het noorden en oosten van het land is het regionaal grijs. Ze kunnen daar ook last hebben van mist of laaghangende bewolking. Deze lossen in de loop van de ochtend op en dan wordt het ook daar overwegend zonnig. Vooral landinwaarts blijft er wel kans op een paar vriendelijke stapelwolkjes. De oostenwind is zwak in het noorden en matig in het zuiden. Het wordt hier op het eiland zo’n 7 graden.

Bron: Weer.nl

Corona-update

Het RIVM heeft de corona-cijfers geüpdatet. Dit zijn de cijfers van de week van 22 februari tot 1 maart.

  • De afgelopen week hebben 245.898 mensen een positieve testuitslag gekregen
  • Er zijn 998 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis
  • Helaas zijn er de afgelopen week 63 mensen overleden aan het virus
  • Op Goeree-Overflakkee zijn er deze week 675 besmettingen bijgekomen

Volgens het coronadashboard zijn er op Goeree-Overflakkee in de afgelopen 24 uur 62 mensen positief getest op het virus. In heel Nederland waren dat er 66.794. Er liggen op dit moment 1368 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen.

Bron: RIVM 

Houd de agenda in de gaten!

Er is mondjesmaat weer van alles mogelijk als het gaat om het organiseren van evenementen en activiteiten. De eerste activiteiten zijn alweer toegevoegd. Check daarom zeker onze agenda. En hij wordt bijgevuld zodra er een evenement wordt ingestuurd. En dat kun jij ook doen! Ben je iets aan het organiseren en wil je het in onze agenda hebben? Stuur dan alle informatie in een e-mail naar [email protected].

Check hier de volledige agenda!  En let goed op, er staan ook activiteiten in waarbij je je vooraf moet aanmelden!

Thema van de dag

Het is ook de dag van de cornflakes en de flapjacks. En we kijken even terug naar de geschiedenis. Want op deze dag in…

  • 1876 ontving Alexander Graham Bell patent voor de telefoon.
  • 1968 vertoonde de BBC voor het eerst het nieuws in kleur.
  • 2009 lanceerde NASA het Kepler Space Observatory. Dat is een satelliet om planeten op te sporen die net als de Aarde bewoonbaar zijn.
  • 2017 sloegen stropers voor het eerst toe in een Europese dierentuin. Ze doodden in Thoiry Zoo (Frankrijk) een vierjarige witte neushoorn. Ze gingen er vervolgens met een van zijn hoorns vandoor.

Uitgelicht

Iedereen is inmiddels wel (deels) op de hoogte van de situatie in Oekraïne. Die situatie liet de overheid twijfelen of het luchtalarm aankomende maandag wel getest moet worden. Maar de knoop is doorgehakt, het luchtalarm gaat maandag gewoon af. Maar wel dus met een extra waarschuwing vooraf om stress en angst te voorkomen.
En het is bijna niet meer nodig, maar voor sommige dingen wel: Testen voor Toegang. Vanaf nu hoef je daarvoor het eiland niet meer af. Je kunt nu terecht bij de Testen voor Toegang locatie in Middelharnis! Ook voor een test met reiscertificaat

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en/of volg ons op Facebook!

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

  • Bart Nieuwkoop – Voetballer – 26
  • Abigail en Brittany Hensel – Amerikaans siamese tweeling – 32
  • Frank Olijve – Voetballer – 33
  • Marciano Bruma – Voetballer – 38
  • Barbara Zutt – Atlete – 41
  • Erik Wegh – Voetballer – 42
  • J. Thyne – Amerikaans acteur – 47
  • Joost Volmer – Voetballer – 48
  • L. James – Brits schrijfster – 59
  • Lieneke Dijkzeul – Schrijfster – 72
  • Joop Holthausen – Schrijver – 77

Wat zou jij doen in deze situatie?

Dossier: De dag van
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen